X
25

El jaciment de s’Olivera reconstrueix la vida a Eivissa des de l’època púnica fins a l’actualitat

El Consell d'Eivissa ha acabat les feines per cobrir i protegir el jaciment i la pròxima passa és la museïtzació de l'espai

24/01/2024

El jaciment de s’Olivera reconstrueix la vida a Eivissa des de l’època púnica fins a l’actualitat

El Consell d’Eivissa ha acabat les feines per cobrir i protegir el jaciment de s’Olivera. Ara, el següent pas és la museïtzació d’aquest espai, que mostrarà l’evolució del món agrari des de l’època púnica.

El més urgent era protegir adequadament el jaciment, unes feines que han durat mig any i han costat 310.000 euros. “Era important per protegir d’actes vandàlics, d’inundacions”, explica la consellera de Cultura, Sara Ramón. Les restes van descobrir-se el 2015 durant les obres del Mercadona de Puig d’en Valls, empresa que va invertir 1,3 milions en feines arqueològiques. Al jaciment, trobam rases de conreu d’època púnica i una vil·la imperial. “També es van utilitzar les pedres per una necròpolis tardoantiga, d’època vàndala i bizantina, hi ha tombes visibles”, explica Joan Ramón, arqueòleg del Consell.

La pròxima passa és la museïtzació, que costarà 600.000 euros i que esperen que sigui una realitat aquesta legislatura. A l’espai, també hi ha un molí i un safareig del segle XX. Tot plegat servirà per reconstruir la vida dels nostres avantpassats des de l’època púnica fins a l’actualitat.

24/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT