X

El judici contra el metge del Mateu Orfila acusat de gravar companyes de feina se celebrarà al juliol

A la vista prèvia celebrada aquest divendres no hi ha hagut acord entre les parts

28/01/2022

El judici contra el metge del Mateu Orfila acusat de gravar companyes de feina se celebrarà al juliol

Sense acord. Així ha finalitzat la vista prèvia celebrada aquest divendres a la secció segona de l’Audiència Provincial de Palma. L’acusat ha arribat als jutjats davant una gran espectació mediàtica. La fiscal i els advocats de l’acusació i la defensa no han aconseguit l’acord de conformitat en els moments previs a l’hora fixada per a l’inici de la sessió, i per tant, definitivament, el judici ha quedat fixat per als dies 14 i 15 de juliol.

El metge intensivista de l’Hospital Mateu Orfila de Maó, de 45 anys, va ser detingut l’any 2018. Segons l’escrit d’acusació, entre els anys 2016 i 2018 hauria col·locat dispositius d’enregistrament d’imatges a l’interior dels vestidors i dels banys femenins de la Unitat de Cures Intensives de l’hospital. D’aquesta manera, hauria captat imatges d’almanco 95 víctimes.

A la sortida dels jutjats, només ha volgut atendre els mitjans per confirmar que li agradaria demanar disculpes a les víctimes. El fiscal demana per a ell més de 10 anys de presó pel delicte de descobriment i revelació de secrets, a més de la seva inhabilitació durant altres 10. També que pagui prop de 220.000 euros en concepte de multes i indemnitzacions.

28/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris