X

El judici del cas Lujocasa se celebrarà a partir del maig de 2025

El fiscal demana 16 anys i mig de presó per a Carlos García Roldán, el cervell de la major estafa immobiliària comesa a Mallorca

17/11/2023

El judici del cas Lujocasa se celebrarà a partir del maig de 2025

Ana Rubio

El judici per l’estafa immobiliària de Lujocasa serà els mesos de maig i juny de 2025. La data s’ha fixat en una vista celebrada aquest divendres. El principal acusat del cas, Carlos García Roldán, ha comparegut per videoconferència des de Barcelona. A l’Audiència, només hi han acudit 4 del total de 8 acusats que hi ha a la causa. Entre ells, el soci de García Roldán, Michelle Pilato.

Més de 200 persones estafades

A banda de García Roldán, estan acusats al cas la seva parella, la seva germana i uns altres cinc col·laboradors. Entre aquests, un agent immobiliari, el suposat constructor de les cases i els seus testaferros.

Els acusats simulaven ser promotors solvents i comercialitzaven immobles que no tenien intenció de construir. A pesar que publicitaven una trentena de promocions a Palma i altres localitats de Mallorca, la realitat és que no tenien ni els solars ni els permisos necessaris per dur-les a terme.

Amb aquest modus operandi, varen estafar més de 240 persones i varen obtenir més de 3,3 milions d’euros, entre els anys 2015 i 2018. García Roldán va retirar prop d’un milió d’euros en efectiu per a despeses particulars. Destaquen els més de 700.000 euros que va gastar al Casino Mallorca. Com a màxim responsable de l’estafa, el fiscal reclama que el condemnin a 16 anys i mig de presó.

17/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris