X

El judici del cas Son Espases serà el 10 de juny

Serà el darrer judici per a l'expresident Jaume Matas

30/11/2018

El judici del cas Son Espases serà el 10 de juny

Ja hi ha data per al darrer judici que haurà d’afrontar Jaume Matas. Començarà el 10 de juny i es jutjarà el cas Son Espases. Acusen l’expresident del Govern de manipular l’adjudicació de l’hospital de referència. La Fiscalia demana per ell 4 anys i mig de presó.

La darrera vegada que el vam veure en públic va ser dia 20 de novembre, quan va declarar davant el Congrés per la caixa B del PP. Ho va fer des de la presó d’Aranjuez, on compleix la pena pel cas Noos.

A principi d’octubre seia al banc dels acusats pel judici cas Over, que encara està en procés.

I ara s’ha decidit que el judici pel cas Son Espases serà a partir de dia 10 de juny a l’Audiència de Palma. Això sempre que abans no hagin arribat a un acord.

Acusen Matas de prevaricació, frau a l’administració, malversació de fons públics i tràfic d’influències. La fiscalia demana per a ell 4 anys i 6 mesos de presó i 16 anys d’inhabilitació.

També es jutja l’exconsellera de Salut, Aina Castillo, i l’exdirector general de l’IB Salut, Sergio Beltrán, entre d’altres.

La fiscalia manté que Matas volia beneficiar l’empresa OHL i que va donar ordres expresses a Castillo perquè fos l’empresa adjudicatària de la construcció de l’hospital. De fet, en la investigació, Castillo va confessar haver rebut aquestes instruccions de l’expresident. Per a ella, la fiscalia demana 15 mesos de presó.

El cas Son Espases serà el darrer que afrontarà Jaume Matas. Abans però, té pendent el cas Turisme Jove, que es jutjarà el mes de març.

30/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris