X

El jurat popular declara culpable l’home que va matar un lladre quan entrà a casa seva, a Porreres

El jurat popular ha emès un veredicte, per majoria, és a dir, cinc vots a favor i quatre en contra, de culpabilitat cap a l'ancià

22/09/2023

El jurat popular declara culpable l’home que va matar un lladre quan entrà a casa seva, a Porreres

El jurat popular declara culpable l’home que va matar un lladre quan entrà a casa seva, a Porreres. El jurat popular ha emès un veredicte, per majoria, és a dir, cinc vots a favor i quatre en contra, de culpabilitat cap a l’ancià que va disparar a un dels lladres que va assaltar el seu domicili el febrer de 2018 i el va matar. El jurat ha estimat convenient proposar al Govern l’indult total o parcial de la pena que legalment correspongui a l’acusat per vuit vots a favor i un en contra.

La Fiscalia demanava inicialment quatre anys de presó per a l’ancià, però en la setena sessió del judici, el Ministeri fiscal va modificar el seu escrit inicial i va assenyalar que concorre en l’acusat “la circumstància eximent incompleta de responsabilitat criminal de legítima defensa i la circumstància atenuant analògica de temor vencible”. D’altra banda, el fiscal demanava per als tres lladres penes que sumen 16 anys de presó.

El judici amb tribunal del jurat que se celebrava des de dilluns passat 11 de setembre en l’Audiència Provincial de Balears, va finalitzar aquest dimarts amb l’última paraula dels acusats. En el seu torn, l’ancià va explicar que ha “sofert molt” i que la seva vida “va canviar quan aquesta gent va entrar” a casa seva. “Mai no m’hauria pensat que hagués de fer el que vaig fer”, va declarar.

Per part seva, el germà del mort es va disculpar davant l’ancià perquè va considerar que sense la seva participació “no s’haurien produït aquests fets”. “No m’estic excusant, hi vaig tenir participació”, va indicar, “des del primer dia vaig voler dir la veritat i no he estat jo l’únic culpable”.

D’altra banda, un dels acusats de planejar el robatori va afirmar que “mai” no va oferir ganivets ni pistoles per cometre el robatori i que va comprar les potes de cabra, guants i passamuntanyes perquè el germà del mort li “va obligar”. “Si no hagués estat així, jo no hauria accedit a res”, va declarar.

Finalment, el tercer acusat va dir que no va fer “seguiment de res” i que va fer de “protector” amb l’altre acusat. “Si es planeja un robatori, un s’endú diners, jo no em vaig emportar res ni vaig demanar res”, va afegir.

Quant a la responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar-se l’ancià per les lesions sofertes amb 32.000 euros i els tres assaltants hauran d’indemnitzar-lo amb 15.000 euros pels diners sostrets, i resta la suma que va ser recuperada de 2.500 euros. D’altra banda, l’acusació particular de la família del lladre que va morir va modificar també dimarts passat les seves conclusions provisionals i va rebaixar la pena sol·licitada a l’ancià a deu anys de presó, en lloc de 15 anys.

 

22/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris