societat

Ingrés a un centre de menors per als joves relacionats amb una agressió a un taxista

Alguns taxistes no esperaran les subvencions i instal·laran càmeres de seguretat

Ingr%C3%A9s+a+un+centre+de+menors+per+als+joves+relacionats+amb+una+agressi%C3%B3+a+un+taxista

Els dos menors detinguts relacionats amb l’agressió a un taxista diumenge a la plaça Gomila de Palma han passat a primera hora a disposició de la fiscalia de Menors, que és l’encarregada d’instruir el cas.

El jutge de menors ha accedit a la petició de Fiscalia i n’ha ordenat l’ingrés a un centre d’internament de menors durant sis mesos. Els joves són, segons la policia, responsables també de dos atracaments a comerços de la barriada de Pere Garau. Mentrestant, els agents continuen amb les investigacions per mirar d’esclarir els assalts i fan feina amb la possibilitat que hi hagi més persones implicades.

Per tal d’evitar més assalts o aconseguir una millor identificació dels agressors, les associacions de taxistes volen posar fil a l’agulla. La instal·lació de càmeres de seguretat que enregistrin imatges de l’interior del cotxe i també puntualment imatges frontals s’ha convertit en una prioritat. L’associació Élite Taxi Mallorca prepara una compra conjunta d’aquests aparells que tenen un cost aproximat de 200 euros cadascun. De moment hi ha una cinquantena de taxistes interessats, tot i que encara tenen temps per apuntar-se fins a final del mes de gener. A més, la càmera enviarà per wifi les imatges a un servidor extern per evitar que els agressors les robin perquè la policia no pugui veure’n l’agressió.

Des de la regidoria de Mobilitat de Cort s’ha aprovat una partida de 30.000 euros per instal·lar als taxis les mampares de seguretat. Per tal d’incloure les càmeres se n’haurà de fer una modificació que posteriorment haurà d’aprovar la Junta de Govern. Un pic aprovada la nova partida, s’iniciarà un termini per poder demanar les línies d’ajuda.

El pròxim dilluns, les associacions de taxistes es reuniran amb els regidors de Mobilitat i de Seguretat Ciutadana de Palma. I dijous que ve començaran uns cursets d’autodefensa adreçats als professionals del taxi que impartirà la Policia Local. Només a Palma hi ha 1.246 llicències de taxi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Transavia avançarà els vols entre Menorca i Berlín al dia 2 d’abril

La mateixa companyia volarà entre l'illa i Àmsterdam a partir del 20 d'abril, i s'unirà a Vueling amb els vols...

Aquest dimecres comencen a desmuntar el pont militar provisional d’Artà

Efectius desplaçats des de Saragossa acompanyaran els enginyers de la Comandància General de Balears en el desmuntatge de la infraestructura

La manca d’espai i l’acumulació de treball s’agreuja per als funcionaris de jutjats

Asseguren que encara no tenen noticies de quan tindran més espai al Cetis i que la situació anirà a pitjor

La Policia Nacional augmentarà la seva plantilla amb 15 agents

És la principal conclusió de la reunió de la Junta Local de Seguretat d'Eivissa