societat

El Jutge Degà de Maó es jubila lamentant que no es consideri magistrats als jutges de Ciutadella

Una realitat que ha provocat situacions com que, per exemple, la instrucció del cas Nerer s'allargués més de 4 anys i hagi estat en mans de 7 jutges diferents


El jutge degà de Menorca, el magistrat Bartomeu Mesquida, es jubila i tanca una etapa professional de 29 anys a l’illa. Titular del Jutjat Penal de Maó des de la seva creació, Mesquida alerta del perjudici que suposa no haver pogut elevar a magistrats les places dels jutjats de Ciutadella, la qual cosa afecta el seu funcionament.

Bartomeu Mesquida Ferrando, fill de Felanitx, va viure dimarts el darrer dia com a magistrat. Amb 62 anys, i després de més de 20 com a degà de Maó, deixa la feina. També va aconseguir, fa 25 anys, un pas fonamental per al bon funcionament de la justícia a Maó i evitar l’elevada rotació dels jutges, que fossin reconeguts com a magistrats, petició que també va fer per als de Ciutadella.

Una realitat que ha provocat situacions com que, per exemple, la instrucció del cas Nerer sobre presumptes irregularitats en permutes urbanístiques de Ciutadella, s’allargués més de 4 anys i hagi estat en mans de 7 jutges diferents.

En un àmbit més general, també adverteix del desgast que suposa per a la Justícia l’endarreriment i les picabaralles polítiques en qüestions com la renovació del Consell General del Poder Judicial. Finalment Mesquida considera que també perjudica la imatge de la Justícia, per les suspicàcies que pugui provocar, el fet que hi hagi jutges i magistrats que es passin a la política i després tornim a la judicatura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 200 petits empresaris participaran divendres en la protesta contra les restriccions

Ho asseguren els impulsors de la plataforma 'Afectats per la Covid. Menorca' que també reclamen mesures a llarg termini

Eivissa ja té els primers immunitzats contra la Covid-19

S'ha completat el cicle de vacunació de 97 persones amb l'administració de la segona dosi a 71 usuaris i 26 treballadors. Fins ara a les Pitiüses han rebut la primera...

Arriba a les Balears una nova remesa de vaccins amb 5.800 dosis

Després de diversos retards han arribat les dosis compromeses de cada dilluns

Cerquen un home de 33 anys desaparegut a Palma des de dimecres passat

Es tracta de l'actor Moritz Nino Manuel Bonin