X

El jutge del cas ‘La Vida Islados’ prorroga les investigacions

La defensa de la interventora del Consell demana la declaració de dos nous testimonis i recorrerà contra la no admissió de l'informe forense sobre l'ansietat i la depressió que pateix la seva clienta per presumptes pressions del president de la institució

23/10/2023

El jutge del cas ‘La Vida Islados’ prorroga les investigacions

A Eivissa, ha declarat aquest dilluns als jutjats el director insular de Turisme del Consell, Joan Miquel Costa, que ha explicat en qualitat d’investigat el procés d’adjudicació del vídeo promocional ‘La Vida Islados‘. Costa ha dit que ha donat tota mena de detalls sobre aquesta contractació, que ha situat entre final de 2019 i les acaballes de 2020 i ha expressat la seva confiança que la causa acabi arxivada.

Aquestes eren les darreres declaracions previstes inicialment, però segons els lletrats de l’acusació particular, el jutge ha prorrogat recentment les investigacions. Això obre la porta a noves declaracions de nous testimonis.

L’advocat del PSOE, personat com a acusació particular, Antonio Lázaro González, ha celebrat aquesta pròrroga, perquè interpreta que “hi ha noves diligències i proves a practicar“. Ha afegit que insistirà en la continuació de les investigacions, tot mantenint-se en la tesi que existeix “prevaricació i tracte de favor” que va beneficiar a Fuera de Escena Ibiza SL.

Per la seva banda, l’advocat de la interventora del Consell, David Salvá, considera clau escoltar el testimoni de “la persona que segons s’ha dit (durant la instrucció) va triar l’empresa Fuera de Escena (Ibiza S.L.)”, i també vol “escoltar a qui va ser companya de partit (PP) a l’Ajuntament de Santa Eulària, Miriam Juan, que era sòcia de Fuera de Escena (Ibiza S.L.)”. Ambdues qüestions han estat demanades per Salvá i denegades pel jutge.

A més, ha rebut la negativa del jutge instructor a no acceptar l’informe forense que, segons ell, acredita l’estat d’ansietat i depressió de la seva defensada per les presumptes pressions del president de la institució, Vicent Marí. Salvá ha manifestat que presentarà recurs per aquesta decisió. L’advocat ha trobat a faltar “la força de temps pretèrits quan la Fiscalia va començar el 2006 a netejar aquesta Comunitat Autònoma de certs elements”.

23/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris