El jutge Florit ordena la devolució de dispositius mòbils requisats a periodistes

L'Associació de Mitjans d'Informació s'ha personat com a acusació popular en el procés contra el jutge Miquel Florit

El+jutge+Florit+ordena+la+devoluci%C3%B3+de+dispositius+m%C3%B2bils+requisats+a+periodistes

11 de desembre. Agents de la Policia Nacional entren a la seu de Diario de Mallorca i a la de l’agència de notícies Europa Press per requisar els telèfons mòbils, ordinadors portàtils i documentació diversa en paper de dos periodistes. L’ordre la dona el jutge Miquel Florit. Vol descobrir qui hi ha al darrera de les filtracions a la premsa relacionades amb el Cas Cursach. Ara Florit ja ha autoritzat que aquest material torni als seus propietaris. Una decisió que se’ls ha comunicat aquest dilluns via telefònica. Des d’aquests dos mitjans de comunicació, que ja presentaren una querella criminal contra Florit pel que consideren un atac letal al secret professional, exigeixen, però, que se’ls notifiqui la resolució amb la deguda forma i se’ls citi amb dia i hora per poder recuperar les seves pertinences. A través d’aquest escrit dirigit al Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma demanen, a més, que se’ls faciliti un informe per escrit on s’expliqui on han estat depositats aquests objectes tot aquest temps, qui hi ha tengut accés, si s’han obert, examinat o inspeccionat i si s’han copiat dades. En aquest cas exigeixen saber quina informació s’ha extret i on s’ha guardat.

Des de l’Associació de Periodistes de Balears consideren que aquesta rectificació arriba tard, perquè el mal ja està fet. Demostra, diuen, que el decomís va ser un error que no s’hauria d’haver produït mai, ja que vulnera el dret a la informació i el dret a protegir les fonts.

Precisament una setmana després d’aquesta operació es va detenir l’excap del Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia que investigava el cas Cursach i un altre ex agent per suposat descobriment i revelació de secrets. Els dos quedaren en llibertat amb càrrecs. La Fiscalia anticorrupció va desvincular les dues operacions al·legant que ja sabien per altres vies qui eren els presumptes autors de les filtracions.

L’Associació de Mitjans d’Informació s’ha personat com a acusació popular en el procés contra el jutge Miquel Florit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Andreu Manresa demana al PP menorquí que retiri l’acusació que IB3 fabrica notícies falses

El PP insisteix al Parlament a qüestionar la neutralitat de la televisió pública

Ciutadella aprova crear una comissió que debati si Sant Joan ha de ser Patrimoni Mundial de la UNESCO

El ple accepta per unaminitat les esmenes presentades a la moció d'UPCM