X

La Generalitat demana als catalans que no surtin de casa a no ser que sigui imprescindible

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès que a Barcelona, amb 33 brots actius, hi ha transmissió comunitària

17/07/2020

La Generalitat demana als catalans que no surtin de casa a no ser que sigui imprescindible

A Aragó, avui dia 17 de juliol, hi ha 255 persones més que ahir amb coronavirus. A Catalunya, 121. Són les xifres d’un dia i d’una setmana en què la crònica no ha variat. Aquestes dues comunitats encapçalen els registres d’infectats. A Aragó, les autoritats recomanen suspendre les colònies d’estiu, mentre que a Catalunya, la Fiscalia ha demanat al jutge que no autoritzi la Generalitat a prohibir les reunions de més de 10 persones a 13 poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Altres mesures restrictives són la limitació de la cabuda a bars, el tancament de gimnasos o la restricció de les visites a les residències de gent gran. Així ho ha detallat la consellera portaveu, Meritxell Budó. La Generalitat demana a prop de 3 milions de catalans que no surtin de casa a no ser que sigui imprescindible.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès que a Barcelona, amb 33 brots actius, hi ha transmissió comunitària, mentre que Colau, la batlessa, replica que s’haurien d’haver augmentat els rastrejadors.

Altres apunts sobre contagis que ens deixa aquest 17 de juliol, són l’aïllament d’un campament juvenil a Sòria, on 35 menors esperen els resultats de les proves, després que el coordinador del campus ha mort amb coronavirus. No n’és la causa de la mort, però sí que el tenia, segons l’autòpsia.

A Valladolid, aïllen 10 habitatges per un brot. A Betanzos, la Corunya, n’hi ha un amb origen a l’ajuntament. A Extremadura, sumen un nou focus, amb la qual cosa ja en són 10, mentre que a Andalusia ni avancen ni reculen: 14 brots continuen actius.

17/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT