X

Penalva, Subirán i l’ancià de Porreres Pau Rigo tornaran a centrar l’atenció mediàtica als jutjats aquest 2024

El futur de tots tres està en mans dels tribunals, que hauran de revisar els seus casos

01/01/2024

Penalva, Subirán i l’ancià de Porreres Pau Rigo tornaran a centrar l’atenció mediàtica als jutjats aquest 2024

El 2024 tornarà a ser un any clau pel món judicial. El jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Àngel Subirán, i l’ancià de Porreres Pau Rigo, tornaran a centrar l’atenció mediàtica. El futur de tots tres està en mans dels tribunals que hauran de revisar els seus casos.

Pau Rigo tornarà a ser protagonista del món judicial en aquest any que comença. Fa just un mes la jutgessa va absoldre l’ancià de Porreres acusat de matar un lladre. Però uns dies després, la fiscalia va recórrer contra la resolució i va insistir que el judici contra ell i els altres tres acusats del cas s’havia de repetir. Mantenia que era nul pels errors que s’havien comès. Rigo està ara pendent de la resposta del Tribunal Superior de Justícia de les Illes.

Qui també espera que es revisin les seves condemnes són el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán. El passat novembre eren condemnats a nou anys de presó per irregularitats durant la instrucció del cas Ora. El seu advocat acudirà al Suprem per evitar que ingressin a presó. I també ho faran la Fiscalia i algunes acusacions particulars. En el seu cas per demanar que s’augmentin les penes. La darrera paraula la tendrà l’alt tribunal.

Mentrestant, una de les peces instruïda per Penalva i Subirán, el cas Exàmens, arribarà a judici. Serà el pròxim mes de febrer. A la banqueta dels acusats hi seuran set persones. Són excàrrecs i funcionaris de la policia local de Palma, que segons el fiscal, varen alterar el resultat de les oposicions per cobrir places d’oficial que es varen celebrar el 2012.

01/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT