X

El jutge Pedraz afirma que tres directius de l’antiga Sa Nostra van actuar de forma il·lícita

Ha exculpat 21 exconsellers de Sa Nostra

27/11/2018

El jutge Pedraz afirma que tres directius de l’antiga Sa Nostra van actuar de forma il·lícita

L’Audiència Nacional ha processat l’antiga cúpula de Sa Nostra pel cas de les operacions immobiliàries d’Invernostra i el grup Martí Gual. El jutge, Santiago Pedraz, n’exculpa 21 exconsellers de Sa Nostra. I entre ells, l’expresident de la caixa, Fernando Alzamora, i el diputat socialista Andreu Alcover.

La resolució del jutge Pedraz afirma que tres directius de l’antiga Sa Nostra van actuar de forma il·lícita en les operacions de crèdit lligades a Invernostra, la filial immobiliària de la caixa, entre 2005 i 2011.

Es tracta de l’exdirector general Pere Batle, l’exdirector adjunt Pau Dols i Rafel Oliver, conseller delegat d’Invernostra. També processa l’empresari Martí Gual, beneficiari dels crèdits i promotor del projecte d’habitatges de Son Bordoi. Es calcula que Sa Nostra va perdre uns 100 milions d’euros per aquesta i altres operacions de promoció immobiliària.

El magistrat considera que els fets investigats poden constituir delictes continuats d’apropiació indeguda i administració deslleial. Pedraz demana al fiscal i a les acusacions particulars, entre les quals hi ha Bankia, que redactin els seus escrits de qualificació. També ha dictat el sobreseïment per a altres 20 investigats que van formar part del consell de Sa Nostra, entre ells l’expresident de la caixa, Fernando Alzamora, i l’expresident de la Cambra de Comerç de Mallorca, José Luis Roses. Igualment ha estat exculpat el sindicalista Joan Roig i altres dues representants més dels treballadors. El sindicat Unió Obrera Balear ha mostrat la seva satisfacció perquè, segons diu, els seus afiliats sempre es van oposar a les grans operacions immobiliàries i van denunciar la mala gestió dels directius.

27/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris