societat

El jutge processa l’exconseller Carlos Delgado pel cas Calanova

El magistrat veu indicis de prevaricació i tràfic d'influències durant el procés d'adjudicació del port de Calanova, a Palma


El jutge processa l’exconseller de Turisme, Carlos Delgado, per les presumptes irregularitats comeses durant l’adjudicació del port i l’escola de Vela de Calanova, a Palma. El magistrat considera que s’haurien comès prevaricació i tràfic d’influències. Acaba de dictar una interlocutòria en la qual també processa  Carlos Gelabert, Felipe Elvira, Joaquín Legaza, Juan Jaime Birlanga i Francisco José López Hinojosa.

Delgado, amic del cofundador de la societat adjudicatària

El jutge Íñigo Ares diu que, durant la instrucció, ha quedat acreditada l’estreta relació professional i d’amistat que hi havia entre Delgado i Gelabert, un dels fundadors de Port Olímpic, la societat que es va adjudicar l’explotació de les instal·lacions. En aquest sentit recorda que, durant la instrucció, les seves exparelles sentimentals varen donar detalls sobre la relació que mantenien ambdues parelles. A més, les dones varen declarar que els investigats parlaven sovint utilitzant els mòbils d’elles. El fet de no utilitzar els seus mòbils personals fa pensar al magistrat que Delgado i Gelabert sospitaven que estaven sent investigats. A més, des del 2015 fins a l’actualitat, tots dos són socis del mateix despatx d’advocats.

Ares també destaca que Delgado va justificar aquesta privatització dins d’una estratègia dissenyada pel Govern per aconseguir doblers per a les arques públiques. En aquest sentit, es mostra sorprès que, a la pràctica, l’únic port que estava en procés de privatització quan Delgado va deixar el càrrec era el port de Calanova, l’únic dependent de la Conselleria. A més, en aquell moment, ja estava pràcticament adjudicat a favor de la societat representada per Gelabert.

D’aquí uns dies, les parts personades al cas han per presentar els seus escrits d’acusació o demanar el sobreseïment de la causa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un centenar de persones participen a la manifestació del 8M a Ciutadella

La CGT ha convocat a Menorca l'única vaga general de totes les Illes, però, ha tingut molt poc seguiment

La pàgina web de la biblioteca pública de Maó rep 100.000 visites durant l’any 2020

S'hi han dut a terme un centenar d'activitats i s'han prestat més de 38.000 llibres i audiovisuals  

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca ret homenatge a les dones menorquines de tots els temps

És un recull de fotografies de dones treballadores i feineres de diferents èpoques

Una trentena de finques de Menorca signen un acord de pràctiques agràries sostenibles

El pagès es compromet a gestionar el lloc minimitzant l'impacte ambiental negatiu, i a canvi rep assessorament, formació, promoció del...