X

El Logos Hope: una llibreria flotant arriba a Líbia

El vaixell disposa de més de 5.000 llibres i navega pels ports d'arreu del món

29/08/2022

El Logos Hope: una llibreria flotant arriba a Líbia

El vaixell Logos Hope és la biblioteca sobre l’aigua més gran del món. Ara està atracat a la ciutat de Bengasi, a Líbia, un país marcat per la guerra. Amb més de 5.000 títols, aquesta llibreria navegarà pels ports de tot el món.

Pugen per la passarel·la del vaixell i, per uns moments, els residents de Bengasi giren l’esquena a la seva ciutat, focus de tumults i conflictes continus al carrer. El sentiment és el de la curiositat, el de poder evadir-se i donar un cop d’ull als prestatges d’aquesta llibreria flotant.

La poeta líbia Rehab Shenib ha aprofitat també per pujar a bord i regirar entre els llibres de la biblioteca mòbil. “La majoria dels llibres són en anglès perquè és la llengua de la ciència i es parla universalment. També hi ha molts llibres en àrab. N’he comprat tres, de llibres, un de crítica cultural, un altre sobre la història dels palestins i el tercer sobre sociologia”, explica l’escriptora.

Més de 20.000 visitants han pogut submergir-se en la biblioteca del Logos Hope, que inclou també un fons molt important de llibres per a infants.

“Els més de 20.000 visitants estan molt contents de veure el nostre vaixell. I la nostra tripulació formada per gent de 58 nacions diferents també està molt contenta de conèixer el poble libi”, explica Ronald Lappin, un dels supervisors del Logos Hope.

Més de 5.000 títols es troben entre les prestatgeries d’aquest vaixell, el qual continuarà navegant pels ports d’arreu del món, oferint llibres, lletres i aventures.

29/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris