societat

La malaltia d’Andrade afecta a més de 300 persones a Mallorca

La principal reivindicació que fan és l'aprovació a Espanya de medicació que ja s'empra a Alemanya


Miquel Vanrell pateix la malaltia d’Andrade. Una malaltia genètica i catalogada com a rara. La causa l’acumulació arreu del cos d’una proteïna anòmala creada pel fetge que afecta el sistema nerviós i els nirvis que connecten el òrgans. Mallorca és el quint focus mundial d’aquesta patologia que només es transmet de pares a fills.

Hi ha més de 300 persones portadores del gen d’aquesta malaltia. A l’Associació Balear de la Malaltia d’Andrade (ABEA) fan feina per conscienciar respecte del mal d’Andrade i acaben d’elaborar un documental: ‘El principio del fin’.

El tractament sol suposar un trasplantament de fetge. La principal reivindicació que fan és l’aprovació a Espanya de medicació que ja s’empra a Alemanya.

És possible ser portador del gen sense mai manifestar-ne símptomes i, per tant, transmetre la malaltia sense saber-ho. Per això, una altra de les prioritats d’ABEA és donar a conèixer la teràpia prèvia a l’embaràs.

Esperen que l’aprovació dels tractaments es faci com més aviat millor i suposi l’inici del final de la malaltia d’Andrade.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

PIMEM Restauració es queixa d’improvisació i critica que el 100% d’aforament arriba sis mesos tard

Bars i restaurants lamenten no haver pogut llegir encara la lletra petita de la nova flexibilització quan falten poques hores...

Els metges demanen la prohibició de fumar de manera definitiva a les terrasses

El consum de tabac a les terrasses dels bars és una de les poques restriccions que es mantenen a Balears

L’IMAS confirma que tancarà el centre de Son Roca dia primer de març

La Federació d'Associacions de Veïnats de Palma reclama que un conflicte particular no es converteixi en un conflicte col·lectiu

El GOB sol·licita a Demarcació de Costes recuperar espai públic que ara ocupen propietats privades a la platja del Port d’Alcúdia

Els jardins dels xalets de la platja dels Francesos s'han integrat dins les propietats privades de manera il·legal