societat

El mal temps accelera el reflotament del ferri San Gwann

El vaixell ja està amarrat al port d'Eivissa després de tres hores de reflotament nocturn

El+mal+temps+accelera+el+reflotament+del+ferri+San+Gwann

El mal temps ha accelerat el reflotament del vaixell San Gwan, de la naviliera FRS, i que va encallar al Malví Pla dissabte passat. Les maniobres van començar aquest dimarts a les 22.00 hores i a la una arribava al port d’Eivissa, on està amarrat.

La naviliera FRS va presentar el mateix dimarts el pla de reflotament, que va ser aprovat per Capitania Marítima i que tenia previst utilitzar dos remolcadors contractats amb una empresa especialitzada, un d’Eivissa i un altre de Palma. Però el mal temps, unit a la retirada de 17 tones de combustible de l’interior del vaixell van accelerar tot el procés. Finalment, amb ajuda d’un remolcador de Salvament Marítim i un altre aportat per l’empresa, va ser l’onatge de forma natural el que va desencallar el vaixell cap a les deu de la nit. En un primer moment es va traslladar a la zona de ses Figueretes, on es va fer una revisió exhaustiva per comprovar les vies d’aigua i després es va traslladar al port d’Eivissa, on va arribar a la una.

Segons Salvament Marítim, el mal temps ha accelerat tot el procés de reflotament, que s’hagués pogut fer amb més calma i durant el dia, amb més seguretat i visibilitat. Però l’empitjorament de les condicions de la mar va ajudar que les ones desencallessin el vaixell de FRS cap a les deu de la nit amb ajuda de les embarcacions SAR Mesana i SAR R Sofia. Ara el vaixell roman a port vigilat per l’empresa i el capità i la tripulació ja han estat rellevats. El més probable és que es dugui a reparar. L’empresa FRS no vol avançar encara si se seguirà cobrint la ruta Eivissa i Formentera, però ha defensat la tripulació, que diuen que va actuar de forma molt eficient donades les complicades circumstàncies. El petit de 10 anys ferit durant l’accident segueix a la unitat pediàtrica de crítics de Son Espases estable dins la gravetat i altres dues persones es recuperen a planta a Can Misses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...