meteorologia

El mal temps es fa notar a totes les illes

A Mallorca, la carretera MA-10 des del Coll de Sa Batalla i fins al Mirador de ses Barques s'ha tallat al trànsit. A Menorca, des de les onze i mitja del matí roman tancat el port de Ciutadella. I a Eivissa els bombers han fet més d'una desena de sortides per mor del fort vent.

El+mal+temps+es+fa+notar+a+totes+les+illes

El mal temps ha predominat avui a tot l’arxipèlag. Les incidències s’han succeit a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, tot i que sense gran incidència.

A Mallorca, la carretera MA-10 des del Coll de Sa Batalla i fins al Mirador de ses Barques s’ha tallat al trànsit, perquè les condicions meteorològiques no eren favorables. De fet, l’112 ha advertit la població que evitin els desplaçaments a laserra de Tramuntana. Hi ha trams gelats, hi podria haver despreniments de terra, roques i arbres. Els equips d’emergències treballen per restablir la circulació, que molt probablement serà ja demà matí.

Que la neu no hagi aferrat gaire ha afavorit que poca gent decidís pujar a la serra. A més avui ha plogut amb força i ha bufat el vent de nord-est amb ratxes de més de 70 km/h. Al migdia la sensació tèrmica era de sota zero.

A Menorca, des de les onze i mitja del matí roman tancat el port de Ciutadella. El fort vent de tramuntana amb força 5 ha afectat sobretot els vaixells majors de 130 metres. No és la primera vegada aquesta setmana que el dic tanca per climatologia adversa. Emperò, el mal temps no ha afectat el port de Maó, que ha estat obert durant tot el dia. De moment, el fort vent i la pluja d’aquest dissabte no ha causat cap incidència destacable a l’illa.

A Eivissa els bombers han fet més d’una desena de sortides per mor del fort vent. Tots els incidents han estat menors, la majoria caiguda d’arbres als municipis de Santa Eulària i Sant Joan. El més destacat ha estat la caiguda d’un pi de grans dimensions a la carretera de La Joya, a Sant Carles de Peralta. Bombers i policia hi han actuat tot el matí, per poder netejar la carretera i restablir-hi el trànsit ja al migdia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les gelades de primavera que han fet més mal al camp mallorquí

Les gelades fora de temps són un fet temut a la pagesia: "Gelades d’abril i maig, sa misèria mos duran"

Cap de setmana de niguls i terra roja

Aquesta setmana el comportament atmosfèric és típic de primavera, amb canvis constants de situació

Les platges de les Illes s’omplen de grumers i algunes Caravel·les Portugueses

L’increment de la presència d'aquests exemplars els darrers anys té un rerefons antròpic, és a dir, humà

Caiguda en picat de les temperatures per un front polar

Les màximes han baixat almenys 8 graus en menys de 24 hores. Aquesta nit hi haurà gelades a la serra de Tramuntana, amb mínimes negatives