El Mallorca cau a Girona i torna a ajornar la permanència

Derrota a Montilivi per 2-1. Muriqi empata la diana de Bernardo, però el Taty Castellanos fa el gol de la victòria quatre minuts més tard.

04/05/2023

Jornada molt dolenta pel Mallorca que havia de guanyar si volia mantenir la distància amb el descens a dues xifres de distància. El Girona, un equip amb la confiança pels niguls, esperava a Montilivi amb la permanència tancada i amb la lluita per Europa com a il·lusió. Una il·lusió que roman intacta.

Javier Aguirre ha presentat un onze amb les dues novetats obligades. Antonio Sánchez, al lateral dret, per suplir el sancionat Maffeo i Hadzikadunic, pel sancionat i lesionat Raíllo. Tercer partit de titular d’Antonio Sánchez com a defensa; no és titular al mig del camp des de novembre passat. El mallorquí ha tengut una bona actuació i, fins i tot, ha protagonitzat l’ocasió més clara de la primera meitat amb un xut des de la frontal que ha topat amb el pal de la porteria de Gazzaniga. Ha fregat el gol al seu partit 100 com a mallorquinista. Una altra jugada d’Antonio Sánchez acaba amb un xut a l’aire d’Amath, que falla quan ho tenia tot a favor. La primera part estava sota control pel Mallorca, que només patia en un art: la pilota aturada del Girona. Però patia molt. El Taty Castellanos avisa dues vegades; la segona més clara quan ha rematat amb el peu tot sol des del punt de penal.  I en una jugada a pilota aturada, amb fortuna pels catalans, arriba la jugada del primer gol. Ho fa al temps afegit de la primera meitat. Una falta lateral, la pilota rebota en Jaume Costa i Bernando fa el primer gol del partit. El colombià aprofita la pilota que deixa morta Jaume Costa amb la mà. Si no hagués estat gol, potser hauria estat penal.

La segona part comença de la mateixa manera, amb el Mallorca patint a pilota aturada després d’un córner que remata Oriol Romeu.  Al minut 56, gol anul·lat a Muriqi per fora de joc. Passada interior de Kang in Lee que el kosovar aprofita per marcar. El col·legiat l’anul·la. El fora de joc és molt just i les línies que dibuixen des del VAR en lloc d’esvair els dubtes, els fan augmentar. Després d’aquesta diana, és el Girona qui té les millors ocasions. Especialment la que té Artero i que Valjent treu damunt la línia. També Dani Rodríguez, que ha entrat per Hadzikadunic al minut 65, té una ocasió claríssima. El seu xut l’atura Gazzaniga en una jugada en què, potser, assistir Amath hagués estat una millor idea.

Al minut 77 arriba la jugada que fa somiar els mallorquinistes. Penal a Muriqi que xiula Martínez Munuera. Mateu Lahoz des del VAR dona emoció a una jugada molt clara. Tres minuts més tard, Muriqi llença i marca. Tretze gols ha celebrat Muriqi. Aquest donava un empat molt valuós.

Deia Carlos Bilardo que un dels moments més perillosos per a un equip és el moment posterior a fer un gol. I el Mallorca no ha sabut gestionar aquests minuts. No havien aturat les celebracions quan Oriol Romeu envia un míssil cap a porteria que Rajkovic aconsegueix desviar al travesser. I tres minuts més tard arriba el 2-1.  Des de banda dreta, Iván Martín envia una pilota al segon pal, Taty Castellanos entra amb força i marca de cap després de superar  Dani Rodríguez. Els mallorquinistes demanaven falta mentre el davanter argentí celebrava el seu setè gol en quatre partits.

Onze minuts més ha durat el partit sense cap tipus de reacció del Mallorca, que ara té vuit dies fins al pròxim partit. La derrota a Girona obliga a no perdre a Cadis si la intenció és evitar ensurts. La distància amb el descens s’ha retallat dels deu punts als set actuals quan manquen cinc jornades per acabar la lliga.