El Mallorca celebra Sant Sebastià amb una victòria contra el Celta

Un gol de Dani Rodríguez al quart d'hora de la segona part dona la victòria a l'equip de Javier Aguirre

20/01/2023

10

El Mallorca ha sortit amb tres novetats respecte al darrer partit de lliga contra Osasuna amb Nastasic, Galarreta i Amath d’inici. La por a errades i les precaucions defensives -els dos equips han afrontat el duel amb un bloc de cinc defenses- han minvat les opcions atacants de Mallorca i del Celta a la primera part.

Cap dels dos porters (Rajkovic i Marchesín) han tengut una feina excessiva i l’única rematada a porteria ha estat obra de Gabri Veiga al minut 25.

El domini ha estat altern. Ha començat millor l’equip de Javier Aguirre, però aviat els jugadors de Carlos Carvalhal li han agafat la mida al partit per a igualar les accions.

Iago Aspas, ben secundat per Veiga i el noruec Jorgen Larsen, ha estat el futbolista més clarivident als primers 45 minuts. De les seves botes han sortit les jugades més prometedores dels visitants, en contres que no es s’han traduit en gols per errades en la passada final.

L’atac mallorquinista tampoc ha tengut claredat, malgrat que Ruiz de Galarreta ha tornat al centre del camp després de superar les seves molèsties físiques; el senegalès Amath N’Diayé, substitut del sancionat Kang In Lee, ha passat desapercebut i el golejador, Vedat Muriqi ha estat molt desatès a dalt.

Aguirre ha mogut la banqueta a la represa. Han entrat Kadewere per Amath i Grenier per Baba, que havia vist una targeta groga.

Al minut 59 els canvis ordenats pel basc han tengut l’efecte desitjat. Pablo Maffeo ha guanyat una pilota d’or a l’àrea visitant i ha habilitat Dani Rodríguez, que ha firmat l’1-0.

El desavantatge al marcador ha obligat el Celta a anar-se’n amb tot a dalt. Paciència, Rodríguez i Carles Pérez han reforçat l’atac gallec i s’ha traduit en un assetjament constant a la porteria de Rajkovic.

Al minut 67, Carles Pérez i tot el Celta ha demanat penal per una caiguda a l’àrea, però el col·legiat no ha apreciat falta màxima en aquesta jugada.

El tram final del partit s’ha resolt a la frontera de l’agonia per al Mallorca. El Celta s’ha llançat amb tot a la recerca de l’empat i ha acabat desbocat a l’àrea local, però ha trobat premi al seu esforç.

Els dos equips han jugat les seves opcions al límit i això ha desencadenat diverses petites bregues en uns minuts agònics per a l’afició local, que ha patit per a celebrar el triomf.

Triomf importantíssim del Mallorca que suma 25 punts amb un partit per tancar la primera volta.