El Mallorca compleix el tràmit de la Copa amb una golejada al Boiro

Victòria per 0-4. Cyle Larin s'estrena i Abdon Prats firma el seu primer hat-trick com a mallorquinista.

01/11/2023

Javier Aguirre ha complit amb la seva paraula i contra el Boiro ha presentat un equip amb Larin a l’onze titular i moltes rotacions. El canadenc ha compartit dupla d’atac amb Abdon Prats. De la resta de l’equip titular destaquen el retorn a l’onze de Maffeo després de jugar un minuts contra el Getafe i l’estrena com a titular de Quintanilla. El migcentre ja va debutar amb el primer equip la temporada passada al Camp Nou.

El partit ha complert el guió que s’esperava. El Mallorca no ha hagut de mostrar el seu millor futbol per contrastar la seva superioritat al marcador. Al primer minut, Larin ha tengut la primera ocasió del partit. Tampoc avui s’ha vist la millor versió del canadenc. Els homes d’Aguirre han estat amos de la pilota tot el partit, però les ocasions clares s’han fet esperar. De fet, les dues primeres han estat els dos primers gols. Al minut 24, jugada per banda esquerra, Llabrés la penja i la pilota arriba a Larin, que la cedeix a Abdón Prats, que marca a plaer dins l’àrea petita.

Vuit minuts després, nova acció per banda esquerra: Lato s’interna dins l’àrea i li fan un penal clar. Larin agafa la pilota i, per moments, es podia pensar que seria el seu primer gol. Però el canadenc torna a “assistir” Abdón, a qui cedeix la responsabilitat del penal. Des dels onze metres Abdón no falla. Engana el porter i marca el 0-2 amb què s’arribava al descans. Ja és el millor any golejador de l’artanenc des del darrer retorn a Primera Divisió. Amb els dos d’avui, ja en suma sis.

A la represa, es produeix un dels moments més esperats pel mallorquinisme: Larin s’estrena com a golejador vermell. Ho fa al primer minut de la segona part, amb un bon cop de cap després d’una centrada de Pablo Maffeo. Acaba la maledicció del canadenc que, això sí, ha fallat dues ocasions molt clares just després de celebrar el 0-3.  Resultat tranquilitzador per a Javier Aguirre que ha decidit moure la banqueta i fer debutar a dos homes. El central David López i el mitjapunta colombià Daniel Luna s’han estrenat amb el primer equip. David López ha estat molt poc exigit, mentre que Luna s’ha mostrat molt participatiu en atac. També ha entrat Gio en aquest triple canvi que ha enviat a la banqueta a Lato, Maffeo i el golejador Larin.

El següents minuts han servit per accentuar el domini i les ocasions mallorquinistes. Javi Llabrés n’ha tenguda dues de molt clares. La primera l’ha enviada fora quan encarava tot sol al porter local. L’extrem ho ha intentat una altra vegada, ara amb un xut de fora de l’àrea que el porter ha aconseguit aturar enviant la pilota a córner. Al minut 75, Daniel Luna ha provocat un altre penal que Abdon Prats s’ha encarregat de transformar en el definitiu 0-4. És el primer hat-trick del davanter com a mallorquinista. El darrer ho havia firmat el 2017 com a jugador del Racing de Santander contra l’Arandina.

El partit acaba amb el tercer debut al primer equip. Ha estat Pau Mascaró, un jove davanter de 19 anys que és una de les joies del planter mallorquinista.  En els pocs minuts en què ha estat damunt la gespa, el mallorquí ha tengut tres bones actuacions per completar el seu debut amb un gol.

Victòria clara i plàcida del Mallorca que serà al sorteig de dimarts. A la següent eliminatòria encara s’enfrontarà amb rivals del futbol modest.