El Mallorca empata 0-0 contra el Getafe i continua sense conèixer la victòria a Son Moix

L'afició vermella no ha pogut veure gols a Son Moix tot i les bones ocasions dels d'Aguirre; la notícia positiva és la reaparició de Pablo Maffeo després de la seva lesió

28/10/2023

13

Javier Aguirre ha sortit davant el Getafe amb un onze amb canvis respecte a la derrota de la jornada anterior davant la Reial Societat. Una defensa de quatre amb la novetat de Jaume Costa, el retorn d’Omar Mascarell i el canvi d’Abdón Prats per Cyle Larin, que ha tornat a començar el partit des de la banqueta.
El primer avís del Mallorca ha arribat al minut 3. Xuta des de la frontal Samu Costa, Dani Rodríguez agafa el refús i assisteix Muriqi, que remata al fons de la xarxa. La diana, però, queda anul·lada per fora de joc. Just després, és el Getafe qui avisa amb un centre lateral que no troba rematador.
El Mallorca ha arribat bé als primers minuts, amb transicions ràpides per arribar a camp rival, però sense culminar les jugades amb xuts a porta. Sí que ha tengut perill la centrada a la mitja volta de Samu Costa dins l’àrea, però la defensa del Getafe li ha endevinat la intenció per refusar-la.
També ha arribat amb intenció Antonio Sánchez. El mallorquí ha forçat un córner, el primer del partit al minut 16. Després del servei de cantonada, Muriqi ha rematat de cap molt desviat. Els de Javier Aguirre duien el pes del partit, però el Getafe, també amb un córner i una bona internada dins l’àrea vermella, també ha avisat del seu potencial.
Després d’un inici elèctric, el partit ha entrat en una fase més tranquil·la, amb més pausa. Tot i així, el Mallorca ha continuat generant ocasions. Al 25, Gio González centra des de la banda dreta i Dani Rodríguez remata de cap desviat. El de Betanzos ha estat un dels jugadors més actius. Al minut 29, el seu servei de falta està a punt d’acabar en gol. Rematen primer Samu Costa i després Valjent de cap. La pilota enverinada es perd per la línia de fons sense que Muriqi la pugui desviar al fons de la xarxa. La resposta del Getafe, a la jugada següent, ha estat un xut de Greenwood creuat que surt fregant el pal. Bona part del perill del Getafe ha arribat així. En contraatacs i jugades ràpides després de bones arribades del Mallorca. El protagonista ha estat Greenwood, que al minut 35 ha reclamat penal després de caure davant Nastasic dins l’àrea. La primera part ha acabat sense gols i sense xuts entre els tres pals, però amb polèmica. El Mallorca ha forçat un córner en una jugada explosiva per la banda dreta, però l’àrbitre ha xiulat el descans i no ha permès el servei de cantonada. El col·legiat no ha afegit cap minut a la primera part.

El Getafe ha sortit amb intenció al segon temps, però ho ha fet més encara el Mallorca. Al minut 52, ha arribat amb el primer xut a porta dels vermells. Ha estat un llançament d’Antonio Sánchez sense perill per a David Soria, però ha escalfat els vermells. Jaume Costa ho ha provat amb un xut desviat després d’una bona acció combinativa d’Abdón. Després, el mallorquí està a punt de sorprendre Soria, que ha d’aturar en dos temps una rematada a la mitja volta de l’artanenc després d’un gran control. S’animaven els d’Aguirre, que també han reclamat penal per mà al minut 62. En aquest moment, el tècnic mexicà ha mogut la banqueta. Han sortit del terreny de joc Abdón i Antonio Sánchez i han entrat Amath i Larin. I en la primera pilota que ha tocat el canadenc, ha arribat una gran ocasió del Mallorca. El davanter remata de primeres i Soria evita el seu primer gol amb una mà miraculosa.
S’escalfava el partit en accions i en intensitat i una tomada entre Gio González i Mata davant la banqueta ha acabat amb targeta groga per als dos jugadors.
Al minut 82, és Amath qui s’interna dins l’àrea i prova el xut, que se’n va fregant el pal esquerr del Getafe. També cercava sorprendre l’equip madrileny i, d’una de les seves arribades, ha sorgit una bona contra del Mallorca. Jaume Costa ha ceracat Larin en darrera instància, però Soria ha estat més ràpid que el canadenc.
Continuava movent la banqueta Aguirre per trobar el gol. Han sortit Dani Rodrigúez i Omar Mascarell i han entrat Manu Morlanes i Pablo Maffeo, que tornava després de la lesió muscular que va patir davant el Barça. El català ha entrat amb ganes i ha participat en la recerca del gol del Mallorca, una diana que no ha arribat tot i un darrer intent de Muriqi de forçar una errada del porter en una pilota llarga. El cinquè partit de la temporada a Son Moix ha acabat sense gols.