Lazo priva al Mallorca de sumar el segon triomf consecutiu (1-1)

El gol perico deixa gelat a un Mallorca que perd Maffeo i Aguirre per expulsió

28/10/2022

12

El Reial Mallorca ha estat aprop de sumar la segona victòria consecutiva de la temporada a la Lliga. Però aquesta fita haurà d’esperar. Els de Javier Aguirre han sumat un punt amb gust agredolç contra un Espanyol que ha aprofitat una errada de càlcul del porter Predrag Rajkovic per puntuar a Son Moix.

Aguirre ha donat entrada a Iddrisu Baba per substituir a l’onze titular a Rodrigo Battaglia, que avui era baixa per acumulació de targetes. També Dani Rodríguez ha estat l’altra novetat a l’onze en lloc d’Antonio Sánchez.

La primera part ha estat absenta de grans ocasions per part dels dos equips. L’equip perico ha dominar durant un tram, però no hi hagut llançaments a porteria. La pitjor notícia ha estat pel Mallorca, que veia com als 26 minuts Pablo Maffeo ha hagut de ser substituït per Gio González per lesió.

La represa no ha pogut començar millor a Son Moix. Als dos minuts, una passada d’Íñigo Ruiz de Galarreta per Gio González acaba amb una centrada al segon pal del lateral i Vedat Muriqi bat Benjamin Lecomte per fer l’1-0. Aquest gol ha animat l’equip mallorquinista, que ha gaudit dels millors minuts del partit. L’equip ha jugat, ha dominat i ha creat ocasions clares per augmentar la diferència al marcador.

Però el futbol no va de mereixements. Tota la feina s’ha esvaït al minut 70 quan Juan Carlos Lazo centra una pilota des de la banda esquerre i Rajkovic calcula malament l’acció i l’esfèric es fica al fons de la porteria. El gol ha fet mal a la graderia, però encara més l’equip d’Aguirre, que ha cedit el domini als pericos durant els següents minuts. El Mallorca ha tingut una darrera empenta als darrers minuts. Però una acció de Brian Oliván dins l’àrea on arrossega Ángel Rodríguez ha acabat de despistar l’equip. Encara més quan des del VAR s’ha confirmat a l’àrbitre Isidro Díaz de Mera que no hi havia penal. Una decisió que ha sorprès als locals. Instants després de l’acció polèmica, el colegiat ha expulsat a Maffeo per protestar des de la banqueta i al temps afegit també a Javier Aguirre, que incrèdul s’ha dirigit al túnel de vestidors i s’ha perdut els darrers segons.

El Mallorca deixa escapar dos punts en la primera de les tres finals que té abans de l’aturada de la Lliga pel Mundial. Una ocasió perduda també per agafar aire a la classificació. El proper diumenge 6 de novembre visitarà l’Estadi de la Ceràmica a les 18:30 per intentar fer bo aquest punt i aconseguir una victòria que doni tranquilitat a la classificació.