X

El Mallorca diu adéu al somni de les semifinals de la Copa

Una errada de Russo, que fa penal sobre Álvaro, esdevé definitiva després del gol de Trejo

02/02/2022

El Mallorca diu adéu al somni de les semifinals de la Copa

El Mallorca s’acomiada de la Copa del Rei el dia que mostra una lleu i insuficient millora. Però el futbol son dinàmiques i aquesta màxima s’ha respectat a Vallecas. Sense fer res, sense visitar Sergio Rico en tota la primera meitat, els de Vallecas s’han anat al descans amb un gol d’avantatge, una diana definitiva. Un gol que ha arribat per la banda on avui Luis García ha pintat un doble lateral amb Maffeo i el debutant Gio González. Però Álvaro García no s’ha trobat a cap d’ells en la seva cursa cap a porteria que ha acabat amb una retallada que s’ha menjat Russo. Falta clara dins l’àrea. Un altre penal i una altra nit per oblidar del central argentí. Era el minut 42 i Óscar Trejo ha enganat Sergio Rico per fer el gol que envia el Rayo a les semifinals i al Mallorca  a casa.

El Mallorca ha millorat respecte a la darrera actuació a Vila-real, encara que sigui subtilment. Ha aconseguit que el Rayo no es trobàs còmode al primer acte, tot el contrari del que va passar a la lliga. Luis García ha fet debutar els tres fitxatges, una mostra clara de la necessitat del tècnic de l’arribada de reforços. Uns reforços que el madrileny esperava abans. Dels tres, el més gris ha estat Giovani González encara que té excuses: nou país, nou continent, nou futbol i nova posició o, almanco, una posició al mig del camp on no jugava des del passat mes de maig. Millor han estat Rico i Muriqi, una petita esperança que ja s’haurà de ratificar en lliga. Tot i la bona actuació de Muriqi queda clar que el problema del gol no queda subsanat. Amb el davanter kosovar l’equip guanya en presència, l’impacte en el joc del Mallorca és evident perquè minva l’elaboració  i la conducció i accelera el joc directe. Però sembla no ser suficient perquè aquesta presència  no s’ha traduït en ocasions de gol. Muriqi ha estat tot sol, el seus acompanyants, primer Ángel i després Hoppe no han comparegut. El canari ha fet un gol al minut 12 després d’una pilota que guanya Muriqi i una assistència de Kang in Lee. Però Ángel es trobava en clara posició de fora de joc, En aquest apartat, el del gol i el de les ocasions, el Mallorca continua sent un equip orfe. A la primera meitat, només Maffeo ha tengut una ocasió de gol amb una remata de cap amb potència i sense control ni direcció. Per trobar l’ocasió més clara s’ha de viatjar al minut 80. L’ha tenguda Muriqi i ha estat gràcies a una errada de Dimitrievski però la rematada del davanter ha sortit desviada. I si el Mallorca ha arribat a aquest punt, i fins al final, amb l’esperança d’empatar ha estat gràcies a una aturada miraculosa de Sergio Rico al principi de la segona part. Guardiola li guanya la posició a Russo (sempre Russo) i remata a plaer però la mà prodigiosa del porter mantenia el Mallorca al partit. Gran aturada que esdevindria estèril.

El Mallorca no s’ha vist amb confiança per empatar. L’entrada de Dani Rodríguez a la segona part, després de recuperar-se de la COVID, ha aportat dinamisme i l’equip l’ha notada. No tant les de Kubo i Salva i, com ja hem dit, encara manco la de Hoppe. Una ferida més per un equip que no jugarà les semifinals de Copa però sí una final de Lliga dissabte contra el Cadis

02/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris