El Mallorca elimina el Tenerife in extremis i es classifica per als quarts de final de la Copa del Rei

Cyle Larin ha marcat l'únic gol del partit als darrers segons de la pròrroga (0-1)

17/01/2024

Foto EFE

22

El Mallorca s’ha classificat per als quarts de final de la Copa del Rei després d’eliminar el Tenerife. Després d’un partit carregat d’ocasions, Larin ha marcat el 0-1 definitiu als darrers instants de la pròrroga.

Javier Aguirre ha evidenciat davant el Tenerife la seva aposta per un equip completament diferent del que juga a la lliga. El tècnic mexicà ha sortit a l’Heliodoro Rodríguez López amb el mateix onze que va jugar davant el Burgos. I amb aquesta aposta i un Tenerife sense complexos, l’inici del partit ha estat frenètic. Després d’una primera arribada d’Amath, la primera ocasió ha estat del Tenerife. Un xut creuat d’Enric Gallego que se’n va fregant el pal llarg. I al minut 15, arribava una ocasió claríssima de perill dels vermells. Arribada per banda dreta d’Amath que troba Abdón. L’artanenc remata al primer pal i només una mà del manacorí Tomeu Nadal és capaç d’evitar el gol del dimoni. Abdón ha compartit protagonisme en aquests minuts amb Dominik Greif. El porter ha hagut d’intervenir en dues ocasions davant les arribades dels locals.

Però ha estat al segon temps quan ha arribat l’allau d’ocasions del Tenerife. Ha avisat Enric Gallego amb una arribada que va alta i ja no ha aturat el conjunt local de generar perill. Davant el setge dels canaris, Aguirre ha començat a moure la banqueta. Van der Heyden, amb molèsties, ha abandonat el terreny de joc amb Copete i Amath. Han entrat Raíllo, Dani Rodríguez i Lato. Poc després ha estat Antonio Sánchez qui ha entrat per David López. Però, tot i els canvis, el Mallorca estava completament desdibuixat. El Tenerife s’ha fet amb el pes del partit i amb les ocasions. Sí que s’ha començat a notar un canvi amb l’entrada de Larin per Llabrés. El Mallorca ha començat a veure de prop l’àrea del Tenerife i al 81 ha arribat una ocasió claríssima. Pilota que penja Lato i que remata de volea amb cama esquerra Abdón. El seu llançament creuat se’n va fregant el pal. El temps reglamentari ha acabat amb empat sense gols i el partit ha anat a la pròrroga.

Al temps extra,el partit s’ha escalfat amb un seguit de targetes grogues i una jugada polémica. Un posible penal per una falta de sobre Raíllo. Un cop que Melero López, després de la revisió del VAR, ha considerat fortuit.

Ha entrat Ángel Rodríguez, ex del Mallorca, pel millor del Tenerife, Enric Gallego. Just començar la segona part de la pròrroga ha arribat una nova opció de perill. Abdón llança una falta amb molta intenció i Tomeu Nadal la toca per enviar-la a córner. El porter manacorí ha fet l’aturada de la nit uns minuts més tard. El mallorquí reacciona amb gran rapidesa a una jugada frenètica  per rebutjar una volea potentíssima de Gio. Ningú és a prop per caçar el refús. En aquests instants finals, també ha generat perill el Tenerife en una sèrie d’ocasions encadenades que han acabat amb el xut desviat d’Álvaro Jiménez.

Amb els penals a l’horitzó i sense Darder, substituït per Samu Costa, el Mallorca ha cercat el gol amb ganes. Centre que posa a l’olla Antonio Sánchez i que no treu bé la defensa, la pica de cap Gio per a Larin i el canadenc, a la mitja volta, envia la pilota al fons de la xarxa. I ja no hi ha hagut temps per més. El Mallorca elimina el Tenerife i serà al bombo dels quarts de final de la Copa del Rei.