33

El Mallorca es fa gran gràcies a Copete

El conjunt de Javier Aguirre es retroba amb la victòria davant el Girona (1-0) amb un gol del central andalús, primordial també en defensa per evitar l'empat del conjunt català

03/03/2024

El Mallorca es retroba amb la victòria a la lliga després de superar el Girona, segon classificat, per 1-0. El conjunt vermell ha fet bo el gol de Copete al minut 33. El central andalús ha estat clau també en defensa per evitar l’empat dels catalans a la recta final. Predrag Rajkovic ha fet una gran intervenció al temps afegit per deixar els tres punts a Son Moix.

La classificació per a la final de la Copa no ha estat una distracció, sinó un cop de moral per al Mallorca. Tot i les molèsties de Martin Valjent a l’escalfament, el Mallorca ha sortit sense pors ni reserves i ha assumit el pes del partit. El conjunt de Javier Aguirre ha tengut la primera ocasió al minut 7. Una jugada després d’un servei de córner que acaba amb un xut massa alt de Gio. El Girona ha avisat amb la seva primera rematada entre els tres pals, però l’acció no ha suposat cap perill per a Rajkovic i tampoc no ha animat els catalans. El Mallorca tenia el domini i dos minuts més tard, és Muriqi qui cerca el gol amb una vaselina després de la sortida de Gazzaniga a la frontal. Al minut 13, un centre xut de Dani Rodríguez s’enverina i el porter del Girona ha de ficar la mà per enviar la pilota a córner. El Mallorca ha trobat el premi a la seva insistència al minut 33. Servei de córner i refús del Girona en la primera acció que acaba als peus de Copete. El central andalús remata amb tot i envia la pilota al fons de la xarxa. El VAR ha revisat l’acció per una mà de Larin que desvia la pilota, però l’àrbitre no rectifica la seva decisió i confirma l’1-0.

Just començar el segon temps, el Mallorca ha pogut ampliar distàncies en una arribada de Larin. El canadenc encara a porteria i xuta, però topa amb les cames de Juanpe. Al minut 54, Javier Aguirre ha començat a moure la banqueta. Valjent, amb molèsties, ha abandonat el terreny de joc i ha entrat per ell Nacho Vidal, mentre que Morlanes ha substituït Antonio Sánchez. El Mallorca ha baixat el ritme i ha començat a patir. Això sí, ha pogut fer el gol de la tranquil·litat al minut 67. Una acció que comença amb una contra de Muriqi i que acaba amb una centrada de Nacho Vidal que no troba rematador. L’entrada d’Abdón i Darder per Larin i Dani Rodríguez ha donat ales al Mallorca. Però, curiosament, quan els vermells estaven més animats han arribat dues ocasions clares del Girona. La primera, en una contra, acaba amb un xut desviat. A la segona, Portu es planta davant Rajkovic però Gio no li dona temps a xutar i, immeditament després, la pilota li cau a Savinho. El brasiler remata, però Copete intervé de forma miraculosa per refusar la pilota. Era el minut 75. Ja al temps afegit, Yan Couto, amb un gran xut, ha obligat Rajkovic a ficar una gran mà per enviar la pilota per damunt del travesser. Una intervenció primordial del porter per evitar l’empat. El Mallorca ha resistit el setge per consevar el resultat i deixar el descens a 8 punts.