El Mallorca guanya l’Athletic amb el cor

El conjunt vermell s'imposa 3-2 amb un gol en pròpia porteria d'Unai Simón al minut 88

14/02/2022

12
El Mallorca es posa a 6 punts del descens gràcies a una victòria que ha aconseguit més amb el cor que amb el cap. El conjunt de Luis García Plaza s’ha imposat 3-2 amb un gol en pròpia porteria d’Unai Simón al minut 88. El partit se li havia complicat als vermells quan l’Athletic Club havia aconseguit empatar un enfrontament que el Mallorca guanyava 2-0.
L’inici dels vermells no havia estat bo.  Tot i una bona arribada d’Ángel Rodríguez a l’àrea rival, ha estat el conjunt basc qui ha estat més a prop d’obrir el marcador al minut 14. Antonio Raíllo ha deixat una pilota sense complicacions a Sergio Rico, però el porter vermell ha comès una greu errada i li ha deixat la pilota a Sancet. El davanter de l’Athletic ha assistit Raúl García, peró el de Pamplona s’ha complicat i ha rematat fora.
El Mallorca no deixava bones sensacions en defensa, però sí quan mirava a l’àrea rival. Després d’algunes arribades que acabaven sense perill, ha arribat una de les jugades del partit. Salva Sevilla combina amb Maffeo, el lateral entra dins l’àrea i Núñez l’atura fent-li falta. Després d’uns segons d’incertesa quan l’àrbitre concedia la llei de l’avantatge, el col·legiat ha xiulat penal. Salva Sevilla, com ja va fer en el primer gol davant el Cadis, ha assumit la responsabilitat i ha llençat la pena màxima. El seu xut, tot i anar centrat, no l’ha pogut aturar Unai Simón. El Mallorca s’avançava amb l’1-0 als 22 minuts de partit.
La defensa mallorquinista seguia deixant sensació d’inseguretat, però el centre del camp seguía funcionant. Mentrestant, Muriqi dominava el joc aeri i en una disputa seva ha nascut el segon gol del Mallorca. El davanter kosovar lluita una pilota dins l’àrea, la guanya, la pentina i la deixa per a Ángel. El davanter canari ha estat més viu que la defensa i ha aconseguit rematar a la mitja volta al fons de la xarxa. Era el minut 30 i el partit es posava molt de cara per al Mallorca amb el 2-0.
El conjunt de Luis García Plaza ha seguit jugant còmode. Ha seguit arribant a l’àrea de l’Athletic, però sense acabar les jugades amb un perill excessiu.
Al segon temps, el Mallorca ha pagat molt car no haver agafat més avantatge al marcador al primer temps. Els vermells han sortit amb poca contundència i l’Athletic no ha aprofitat. El conjunt de Marcelino ha retallat distàncies al minut 59. El Mallorca ha deixat jugar els lleons. Yuri li posa la pilota a Raúl García, i el davanter navarrès remata a plaer al fons de la xarxa.
Només dos minuts més tard, al 61, ha arribat el 2-2. Servei de córner de l’equip basc i Berenguer es queda amb una pilota morta per enviar-la al fons de la porteria de Sergio Rico.
Es complicava molt el partit per al Mallorca amb l’empat al marcador. Els de Luis García Plaza tenien poques idees en atac i patien dins la seva àrea. El Mallorca ha protestat pràcticament totes les decisions arbitrals que s’han xiulat a continuació. Ángel ha vist la targeta groga just abans de caminar cap a la banda per ser substituït per Kang In Lee. També ha vist la cartolina el tècnic Luís García Plaza.
Tot i els nirvis, el Mallorca seguia cercant el gol. Muriqi ho ha intentat després d’una jugada de Kubo, però el seu xut l’ha aturat Simón. Ho ha intentat Oliván i també Maffeo després d’un servei de falta.
El Mallorca ha jugat a la desesperada, amb ansietat, però li ha sortit bé. Els vermells havien posat pilotes dins l’àrea cercant Muriqi, però ha estat Take Kubo qui ha trobat el premi al minut 88. El japonès remata al pal i Unai Simón acaba fincant la pilota al fons de la xarxa.
El Mallorca ha posat al partit la pausa que li havia mancat només uns minuts abans i ha aconseguit defensar el resultat fins al final. Victòria per 3-2 que posa el conjunt vermell a 6 punts de la zona de descens.