El Mallorca guanya l’Espanyol per 1-0 i suma 7 punts a les tres primeres jornades

El conjunt balear supera el català amb un gol de Dani Rodríguez. El tècnic Vicente Moreno, xiulat en el seu retorn a Son Moix

27/08/2021

8

Era un dels partits marcats en vermell al calendari. El Mallorca rebia la visita de l’Espanyol de Vicente Moreno. El tècnic valència s’ha retrobat amb la que va ser la seva afició durant tres temporades. La rebuda no ha estat amable. Al revés. Els seguidors mallorquinistes han xiulat Moreno des de la seva arribada a Son Moix. Tampoc no ha estat còmode per a l’entrenador perico l’inici del partit. El Mallorca, motivat i sense Raíllo, ha gaudit de nombroses ocasions als primers 20 minuts de partit. Especialment actiu ha estat Fer Niño, que ha tengut fins a tres accions clares per encetar el marcador. També n’ha tenguda una Kubo, però tampoc no ha pogut superar Diego López. El duel s’ha anat equilibrant, a pesar que el domini continuava sent mallorquinista. Al minut 27, Dani Rodríguez ha caçat un mal control de Fer Niño a l’interior de l’àrea i ha marcat l’únic gol del partit. És el primer del mitjapunta gallec en aquesta lliga. I ha valgut tres punts.

La segona part s’ha iniciat amb un canvi obligat. Russo, amb molèsties, ha deixat el seu lloc a Sedlar. El segon acte ha estat més igualat, però amb ocasions per al Mallorca. Per exemple, Kubo al minut 81 ha culminat una bona jugada amb un xut que ha sortit fregant el travesser de la porteria espanyolista. Amath, Ruiz de Galarreta, Abdón i Battaglia han donat aire a l’equip sortint des de la banqueta. Precisament, al darrer minut, Amath s’ha escapat en una contra i ha provocat l’expulsió de Sergi Gómez. Abdón Prats ha llançat la falta amb el temps complit, però no ha trobat porteria.

Amb aquest triomf, l’equip de Luis García Plaza suma 7 punts de 9 possibles i se situen líder provisional de Primera. El pròxim partit del Mallorca serà el dilluns 13 de setembre davant l’Athletic Club a San Mamés.