El Mallorca i Lázaro ressusciten l’Almeria

Derrota dels de Javier Aguirre per 3-0, amb tres gols de Lázaro, en una funció gris del conjunt mallorquinista

20/05/2023

No és habitual veure el Mallorca perdre per tanta diferència a un partit d’aquesta temporada. Sí que és més normal que fora camp comencin creant ocasions, amb domini i que sigui el rival qui a la primera possibilitat enceta el marcador. Va passar a Elx, Valladolid… i ha passat contra l’Almeria. Kang in Lee ha tengut la primera ocasió en un mà a mà en què el coreà s’ha escorat molt i ha xutat amb la cama dreta i Fernando, el porter local, ha aturat sense problemes.

Al minut 7, una pèrdua de Rodrigo Ely l’aprofita Kang in Lee per robar i córrer cap a porteria, però el central l’agafa  quan era el darrer defensa. O això semblava, però Del Cerro Grande no ho considera així i només li mostra targeta groga. El col·legiat es retira de Primera aquesta temporada, tot i que fa temps que el seu nivell ha deixat de ser el que exigeix la categoria.  Avui ho ha tornat a demostrar.

Al minut 12, arriba per primera vegada a porta l’Almeria… i marca. Errada d’Antonio Sánchez, avui lateral, que perd la pilota a la frontal de l’àrea, Luis Suárez xuta, la pilota rebota en Valjent i Lázaro Vinicius aprofita el rebuig al segon pal per marcar a plaer.

El partit perd qualitat amb aquesta diana. El Mallorca ho intenta, un xut mol desviat de Baba és l’únic avís. Fins que arriba la jugada de la polèmica. El Mallorca penja la pilota dins l’àrea, Babic agafa de manera contundent i clara Muriqi dins l’àrea, però Del Cerro Grande no ho veu o no la considera penal. No se sap ben bé per què, però el VAR no acostuma a rearbitrar aquest tipus de jugada i avui no ha estat l’excepció. En qualsevol cas, la jugada continua, amb un contraatac de l’Almeria, Embarba la penja, Dani Rodríguez no pot rebutjar bé i la pilota queda morta a la frontal. Torna a aparèixer Lázaro, torna a marcar. Dos a zero i així s’arriba al descans.

La segona part no he tengut gaire història. Lázaro ha fet el tercer deu minuts després de perdornar-lo. Al minut 48, ha quedat tot sol davant Rajkovic i xuta molt fort i alt. Al 56, Aguirre fa tres canvis, entre ells destaca la reaparició de Gio González un mes després de la seva lesió. I dos minuts més tard, arriba el tercer de l’Almeria, el tercer de Lázaro. Luis Suárez supera per velocitat Valjent, posa una gran pilota dins l’àrea, i remata Lázaro per aconseguir el seu hat-trick. El brasiler ha fet avui contra el Mallorca els mateixos gols que en tota la temporada.

La derrota deixa el Mallorca sense possibilitats de lluitar per la setena plaça, que dona opció a jugar la Conference League.