El Mallorca i Muriqi no volen que s’aturi la lliga (1-0)

Els vermells s'imposen a l'Atlètic de Madrid i es retroben amb la victòria a Son Moix

09/11/2022

12

L’aturada de la lliga per mor del Mundial deixa una notícia bona i una de dolenta per al mallorquinisme. La bona és que el Reial Mallorca gaudirà de la cita mundialista amb els deures fets gràcies als 19 punts aconseguits en 14 jornades. La dolenta és que la competició s’atura quan els vermells estan de dolç.

La victòria per 1 a 0 contra l’Atlètic de Madrid ha estat una mostra més del gran estat de forma dels illencs, així com de la millora del seu joc a cada partit que disputen.

Els mallorquins han estat a l’altura del convidat per fer la treta d’honor: el campió de Moto 3 Izan Guevara. La connexió de moda entre Gio i Muriqi s’ha repetit als primers minuts, però el xut del kosovar ha sortit molt desviat.

Kang In Lee ha estat actiu durant el primer temps i ha provocat dues targetes grogues. La primera, la de Nahuel Molina al minut 15, que minuts més tard, sense cap lesió, ha estat substituït per Simeone per donar entrada a Correa. El sud-coreà també ha forçat una targeta groga per a De Paul.

Al minut 16 arriba l’acció del gol del Mallorca. Jan Oblak atura el xut des de fora de l’àrea d’Antonio Sánchez. Raíllo, que tornava a l’onze després de complir sanció, arriba el primer al refús del porter dins l’àrea i deixa la pilota de cara per a Jaume Costa. El lateral veu tot sol Muriqi, que només l’ha d’empènyer per marcar el seu vuitè gol de la temporada. El Pirata acumula 5 partits consecutius marcant gol. Ja són 8 en 14 jornades i s’ha perdut dues per sanció.

Durant uns segons, Álvaro Morata ha silenciat Son Moix al minut 21 marcant el que pareixia el gol de l’empat. El VAR, però, l’anul·la per fora de joc en la desmarcada del davanter.

Kang In i Iddrisu Baba han vist la targeta groga durant el primer temps i, just abans del descans, el ghanès ha demanat el canvi per lesió. El migcampista és un dels jugadors mallorquinistes pendents de disputar el Mundial.

A la represa, l’Atlètic de Madrid ha millorat, però les bones accions defensives del conjunt de Javier Aguirre, de nou a la graderia, han evitat l’empat. Morata ha posat a prova Rajkovic al minut 57 amb un xut amb l’esquerra des de fora de l’àrea. El porter serbi encara tendria molta més feina i molt més complicada.

El Cholo ha mogut la banqueta amb l’entrada de Koke i Lemar, mentre que, al minut 71, Toni Amor ha substituït Kang In i Antonio Sánchez per Amath i Grenier.

Al minut 82 ha arribat una nova ocasió de Morata, que no arriba a rematar del tot bé una centrada des de la banda esquerra. A la següent jugada seria el Mallorca qui tendria l’oportunitat d’ampliar la distància al marcador. Muriqi dirigeix el contraatac, deixa Amath tot sol dins l’àrea i Oblak atura la rematada del senegalès.

L’aturada del partit, de la jornada i probablement de les millors del que va de temporada ha estat de Rajkovic, una vegada més contra Morata. El davanter ha rematat a dos metres de la línea de gol, però el serbi ha lluït els seus reflexos per salvar el gol.

El golejador del vespre, Vedat Muri, ha estat substituït per Abdón Prats al minut 87 i els 15.000 aficionats que han acudit a Son Moix li han regalat una gran ovació. També ha sortit del terreny de joc Gio González, que ha realitzat una nova gran actuació, per donar entrada Franco Russo.

Al temps afegit, Grenier ha vist una targeta groga defensant els atacs de l’Atlètic de Madrid, que ha tancat el Mallorca al seu camp. Els madrilenys ho han intentat fins al final. En una de les darreres jugades, Battaglia ha salvat l’equip desviant de cap la rematada de xilena de Witsel.

El Reial Mallorca es retroba amb la victòria a Son Moix en un duel que ha dominat amb l’estil Aguirre i que ha sabut sentenciar des de la defensa.