El Mallorca mostra la seva pitjor cara a San Mamés i suma una nova derrota

Derrota per 4-0 a un partit sense història. Ha debutat Nacho Vidal com a mallorquinista, però Nemanja Radonjic no ha entrat en la convocatòria per problemes burocràtics

02/02/2024

21

Deia Ernesto Valverde a la prèvia que jugar contra el Mallorca sempre era un mal de queixals per a ell. A San Mamés no s’ha vist en cap moment aquest equip que li preocupava tant a l’entrenador dels lleons. Els d’Aguirre surten de Bilbao amb la pitjor derrota de la temporada. Quatre gols en contra, problemes amb la sortida de pilota, inoperància ofensiva i, sobre tot, la pilota aturada.

El Mallorca ha deixat escapar el partit per la pilota aturada. Dos gols de Yuri Berchiche, que ha fet el seu primer doblet a Primera, han deixat tocat els d’Aguirre. Al minut 3, el lateral ha donat el primer cop i ha posat el partit de cara pels lleons. Els d’Aguirre han cercat resposta també a pilota aturada, però la rematada de Valjent ha sortit molt centrada, després d’una falta lateral botada per Dani Rodríguez.

Al quart d’hora arriba la sentència, nou córner a favor de l’Athletic, i Yuri fa el segon amb cama esquerra dins l’àrea. Un cop molt dur pel Mallorca del qual no s’ha recuperat a la primera meitat. Mascarell ha tornat a provar sort després d’una pilota aturada. També Antonio Sánchez amb un xut desviat des de la frontal de l’àrea. Però qui ha estat més a prop de marcar ha estat l’Athletic. Rajkovic ha tret una gran mà després d’una rematada de Guruzeta. Figueroa Vázquez, àrbitre amb estadístiques molt dolentes pel Mallorca, s’ha inventat un penal per una caiguda de Nico Williams. El VAR, amb Pizarro Gómez, l’ha fet rectificar.

A la segona part, Aguirre ha llevat Copete per donar entrada Muriqi. Canvia de sistema, però no de tendència. El guió no ha canviat, les ocasions han estat locals. Als deu minuts, Aguirre dona entrada a Darder i Nacho Vidal, que ha debutat com a jugador mallorquinista. Ho ha fet amb una gran ocasió. Un cop de cap del lateral que ha sortit molt centrada.

La reposta de l’Athletic ha estat categòrica. Contracop dels lleons i Guruzeta firma el tercer. Figueroa assenyala fora de joc, però el VAR el torna a corregir, en aquest cas, contra els interessos del Mallorca.

Amb el tercer gol, tots dos equips han començat a pensar i a jugar les semifinals de Copa que els espera la setmana que ve. Tot i això, Muniain fa una passada a la xarxa per firmar el 4-0 definitiu. El Mallorca comença la jornada de la pitjor manera i ara li queda esperar el cap de setmana per conèixer quina serà la distància amb el descens.