13

El Mallorca mostra la seva millor versió per frenar el líder

El conjunt de Javier Aguirre treu un punt de la visita del Barça (2-2) després d'avançar-se en dues ocasions amb els gols de Muriqi i Abdón

26/09/2023

El Mallorca ha mostrat la seva millor imatge per frenar el Barça a Son Moix. El conjunt de Javier Aguirre s’ha avançat dues vegades amb els gols de Muriqi i Abdón, però el líder ha aprofitat el seu potencial ofensiu per empatar el partit i per fer patir els vermells fins al final.

Javier Aguirre ha introduït canvis en l’onze del Mallorca després de la contundent derrota a Girona. Gio González, Copete, Antonio Sánchez i Abdón han començat d’inici i el conjunt vermell ha estat més sòlid en defensa i més fluid en atac.
Al minut 4, Dani Rodríguez ha forçat un córner amb un xut des de la frontal i poc després, era Raphinha qui s’internava a l’àrea del Mallorca per posar a prova l’atenció de Copete.
El primer gol del Mallorca ha arribat al minut 8. Ter Stegen s’equivoca en la sortida de la pilota i li Cedeix la pilota a Antonio Sánchez. El migcampista mallorquí centra a l’àrea petita i refusa Araujo, però l’esfèric torna a Antonio, que assiteix de cap Muriqi perquè remati al fons de la xarxa.

El Barça creava perill per la banda dreta, amb Raphinha com a gran protagonista. I en aquella banda ha arribat un contratemps per al Mallorca. Maffeo s’ha fet mal a la part posterior de la cuixa dreta i Jaume Costa l’ha substituït al minut 34. Just després, també quedava estés Muriqi per una falta de Romeu i les pauses beneficiaven el Barça.
El conjunt blaugrana ha començat a fer mal. Al 39, Gavi filtra una pilota per a Ferran, que remata i es troba amb un gran Rajkovic al davant. Just dos minuts més tard, al 41, ha arribat l’empat. Raphinha es fa amb un refús a la frontal, fa un bon control orientat i supera el porter mallorquinista amb un xut amb la cama esquerra. Al 45, el mateix jugador té una oportunitat en un mà a mà després de desfer-se de la defensa de Copete, però el xut se’n va alt. El Barça no deixava de crear perill i semblava que el millor que li podia a passar el Mallorca era que l’àrbitre xiulàs el descans, però no ha estat així. Ja al temps afegit, ha arribat el segon dels vermells. Rajkovic treu de porteria, Muriqi la pentina i Abdón amb només un toc, supera i Ter Stegen per enviar la pilota al fons de la xarxa. És el quart gol del davanter d’Artà en quatre partits.

A la represa, el Barça ha duit el pes del partit. El conjunt de Xavi no ha dixat de generar perill, però amb el Mallorca ben atent en defensa i esperant tenir les seves opcions a la contra. Al minut 55, ha arribat una ocasió molt clara dels catalans, un xut de Joao Félix que ha pegat al pal. Al 57, ha entrat Robert Lewandowski per Ferran Torres. Ficava la seva gran arma Xavi perquè el Mallorca s’estava agradant, però també movia fitxa Aguirre per no deixar escapar la victòria. Han entrat Sergi Darder i Larin per Antonio Sánchez i Abdón, que ha abandonat el terreny de joc ovacionat.

Al minut 65, arriba l’acció polèmica del partit. Lamine Yamal s’interna a l’àrea i cau davant Copete. L’àrbitre xiula penal, però després de les protestes del Mallorca, el revisa al VAR. Finalment, el col·legiat no veu contacte del central mallorquinista i anul·la la pena màxima.  Però al minut 75, el Mallorca no ha pogut evitar l’empat del Barça en una gran acció combinativa dels blaugrana. La jugada la inicia Yamal, Raphinha posa un centre a l’àrea que deixa passar Lewandowski i Fermín remata a plaer.
Ho ha seguit intentant el Mallorca, amb una rematada de Nastasic que ha refusat el Barça a córner i, al 81, amb una ocasió claríssima de Larin, que se n’ha anat tot sol. Al canadenc, però, se li fa de nit i xuta sense perill davant Ter Stegen.
Aguirre ha fet més canvis a la recta final. Han sortit Dani Rodríguez i Gio González i han entrat Morlanes i Van Der Heyden. Necessitava cames fresques el Mallorca per defensar el setge del Barça, que no ha aturat. Però l’ocasió més clara per sumar els tres punts ha estat per al Mallorca al minut 96, un contraatac que no sap culminar Larin amb un xut que se’n va desviat. El Barça ha tengut la darrera en el servei d’una falta, però el Mallorca ha defensat bé l’acció a pilota aturada i el marcador ja no s’ha mogut. Repartiment de punts a Son Moix entre el Reial Mallorca i el líder de la lliga.