El Mallorca no perd la seva essència ni la seva ratxa a Irun

L'aturada pel Mundial no canvia la dinàmica dels d'Aguirre, que s'han imposat 0-1 al Reial Unió a la Copa. Dani fa el gol i Greiff reapareix fent el seu millor partit

20/12/2022

10

Intensitat, fam i disciplina. El Mallorca té clar quines són les claus del seu èxit i que renunciar a una d’elles el converteix en un equip vulnerable. Aguirre sap que en aquestes eliminatòries amb equips de categoria inferior, com el Reial Unió d’Irún, el primer que s’ha de fer és igualar o superar la intensitat d’un rival molt motivat. Avui, els seus jugadors han fet més del doble de faltes que el rival i el gol ha arribat després d’una pressió extraordinària arriba. El missatge sembla que ha arribat.

Això quant al bloc. Quant a noms, la primera part de Dani Rodríguez ha estat incisiva i decisiva. Ha fet el gol i moltes coses més. Ha estat el millor del partit. El segon d’aquest rànquing? Podria ser Dominik Greiff. Javier Aguirre ha presentat un onze molt titular. La principal novetat ha estat la presència a l’onze del porter eslovac que ha tornat a jugar un any i vint dies després de la darrera vegada que ho va fer a Segòvia, també a la Copa. Amb aquesta aposta d’Aguirre, sembla que Leo Román és el tercer porter de l’equip. No ha jugat tampoc Copete i sí Nastasic com a central esquerrà.

El Mallorca no ha notat els 38 dies d’inactivitat competitiva i ha sortit a mossegar des del principi. Dani Rodríguez s’ha torbat quinze segons a convertir-se en un mal de cap per a la defensa basca. Pressió al porter per tractar d’arribar a una pilota, objectiu que no ha aconseguit. Al minut 4 , el “Tigre de Betanzos” xuta des de fora de l’àrea i atura el porter Irazusta.

Greiff també ha fet una bona aturada després d’un cop de cap d’Iván Pérez. En tot cas, la jugada s’hagués anul·lat, no pel VAR, que no hi havia, sinó perquè el col·legiat ha donat llei de l’avantatge després de la rematada en fora de joc del jugador del Reial Unió i l’aturada del porter eslovac. Greiff sí que ha donat l’ensurt després d’una topada amb un jugador rival. El porter s’ha fet mal al maluc, una de les zones lesionades  en aquests mesos d’inactivitat.

Al minut 20 ha arribat el 0-1. El Mallorca no perd la seva identitat i una lluita per una pilota, una pressió a un defensa en possessió de la pilota ha tengut premi. El caçador ha estat Dani Rodríguez que li lleva la pilota a Montoro i ja dins l’àrea fa un xut creuat que avança els de Javier Aguirre. Dedicatòria al cel i 0-1.

A partir d’aquí, els dos equips s’han repartit les ocasions. Muriqi ha enviat una volea fora dels tres pals, també els bascos l’han tenguda després d’una gran passada de més de 60 metres d’Oyarzun cap a Aitor Seguin, qui xuta fora davant la sortida de Greiff. Al minut 42, nova pilota robada pel Mallorca que acaba amb internada de Muriqi que cedeix a la frontal per Dani Rodríguez que xuta molt desviat. La primera meitat ha acabat amb un cop de cap al pal de l’omnipresent migcampista gallec però la jugada s’ha anul·lat per fora de joc de Muriqi que ha intentat arribar a la pilota.

La segona part ha canviat el guió, el Mallorca ha llevat un punt d’intensitat per posar un punt més d’ofici. La intenció era dormir el partit i passar pocs ensurts i, més o manco, ho ha aconseguit. Les ocasions més clares han estat dels d’Aguirre. La primera de la represa ha estat per Raíllo en una jugada en què Baba ha demanat penal i després d’un rebuig la pilota arriba al central que amb un xut des de la frontal frega el gol.

Ofensivament, Dani Rodríguez ha perdut protagonisme a la segona part. Kang in Lee, que tornava després del Mundial, ha cercat i treballat la seva societat amb Muriqi. Ho han intentat però no ha estat el dia de cap dels dos. El Mallorca no patia i el Reial Unió  esperava el seu moment, la seva ocasió. I l’ha tenguda després d’un contraatac que no ha pogut aturar Baba primer, ni Nastasic després. La contra acaba amb un xut de Carlos Bravo i una gran resposta de Greiff. Poca feina per a l’eslovac però de qualitat en la seva millor actuació amb el Mallorca. Era el minut 87. Amb els bascos cercant desesperadament l’empat el Mallorca ha tengut i desaprofitat la sentència i ho ha fet dues vegades. Primer Kadewere, que ha sortit per Kang, que ha tengut la més clara. Calvacada del davanter sense oposició i quan es planta davant el porter amb tot a favor xuta fluix i desviat. I dos minuts més tard, un altre contraatac. Kadewere troba a Ángel, que també ha sortit a la segona part per un cansat Muriqi. El canari també queda tot sol davant el porter que treu el xut i el desvia a córner. El segon no ha arribat però tampoc ha tengut dificultats el Mallorca per assegurar la seva presència divendres al sorteig dels setzens de final.