El Mallorca perd la final de la Copa del Rei

El conjunt vermell ha caigut a la tanda de penals després d'acabar la pròrroga amb 1-1 al marcador; Morlanes i Radonjic han fallat els seus llançaments

06/04/2024

El Mallorca cau als penals i l'Athletic guanya la Copa del Rei.

El Mallorca cau amb orgull i honor. S’ha posat per davant al marcador i ha aguantat pràcticament totes les embestides de l’Athletic Club. Però tot això no ha estat suficient per guanyar la segona Copa del Rei de la seva història. La sort dels penals, aquesta vegada, no ha estat favorable al conjunt vermell i els bascs es proclamen campions després de firmar una tanda de penals immaculada.

La final donava el sus amb la principal novetat a l’onze mallorquinista de Sergi Darder i l’alineació esperada per part de l’Athletic Club. Tornava ser titular una de les grans estrelles del conjunt de Valverde, l’extrem Nico Williams.

Els primers minuts han estat marcats per l’esperat respecte i la por a fallar per part dels dos equips. Qui primer ho intenta és Íñigo Ruiz de Galarreta. Al 16, l’exmallorquinista posa a prova Dominik Greif amb un potent xut des de fora de l’àrea. Només tres minuts després respon el Mallorca també des d’enfora. Muriqi es treu un tir amb cama esquerra que envia a còrner Agirrezabala. I a la segona treta de cantonada consecutiva es desferma la bogeria mallorquinista. Després d’una sèrie de refusos, Copete és qui primer ho prova i el porter basc respon amb una bona aturada, la pilota cau als peus de Raíllo que amb sang freda cedeix per Dani i ‘el tigre de Betanzos’ posa l’esfèric gairebé a l’escaire. Ningú ha pogut aturar aquest xut perfecte que avança l’equip d’Aguirre a La Cartuja.

El guió era el somniat, però l’Athletic poc a poc tanca el Mallorca dins la seva àrea. Els deu darrer minuts de la primera part són de patiment. Al 39, Nico Williams aconsegueix batre Greif després d’una gran jugada amb Yuri. Però la sort somriu, el línier aixeca la seva banderola i assenyala fora de joc. I abans queda un altre ensurt abans del descans. Al darrer minut del primer temps, un altre pic el petit dels Williams, es planta tot sol davant Greif i el seu xut surt fregant el pal. Després de fer dos alès gairebé consecutius, el Mallorca compleix la seva primera missió: partir cap a vestidors amb avantatge.

Aquest zero a un favorable a l’equip d’Aguirre no s’ha allargat gaire a la segona part. I això que als primers segons, Larin té una bona oportunitat. El davanter canadenc es planta a la frontal de l’àrea, treu un xut que no surt suficientment ajustat i Agirrezabala evita el segon gol. La resposta de l’Athletic no s’ha fet esperar. Al minut 50, gran passada de Nico Williams que deixa tot sol Sancet. El migcampista basc defineix amb cama dreta a l’escaire de Greif. El porter eslovac no pot fer absolutament res per evitar l’empat a un.

Aquest resultat s’ha mantingut fins el final del temps reglamentari. Radonjic, que havia entrat des de la banqueta, té l’altre ocasió vermella al 76. Després de deixar dos rivals enrere no està encertat en la definició. I just abans d’anar la pròrroga, l’equip de Valverde té el dos a un. Xut llunyà de Vivian i Greif respon amb seguretat. Final amb un a un al marcador i tot s’ha de decidir al temps extra.
La pròrroga està marcada per la por a encaixar a un gol i perdre una final. Això sí, tots dos equips han tengut una oportunitat clara. Al 112, De Marcos guanya línia de fons i treu una passada de la mort que remata Nico Williams a l’àrea petita, just en aquest moment Maffeo evita el gol de forma miraculosa. I just un minut després la té el Mallorca. Centrada de Morlanes que remata Muriqi i Agirrezabala evita la diana vermella.

El temps s’esgota i la final es decideix des del punt de penal. Una sort que no somriu a l’equip d’Aguirre aquest pic. Vuit llençaments en total i dues errades per part del Mallorca. Al segon penal vermell, Agirrezabala atura el llençament de Morlanes. I al tercer, Radonjic envia la pilota directament fora. Per la seva part, l’Athletic es mostra impecable. Quatre de quatre i Berenguer és l’encarregat de culminar la victòria del conjunt de Valverde.

Així, el Mallorca cau de forma cruel als penals. L’equip d’Aguirre no ha pogut sumar la seva segona Copa del Rei. Els lleons rompen la seva maledicció i es proclamen campions 40 anys després.