El Mallorca recupera les bones sensacions i crea problemes al València

El conjunt de Javier Aguirre s'imposa 1-0 amb un gol de Vedat Muriqi a la segona part i es col·loca onzè a la classificació

25/05/2023

El Mallorca s’ha retrobat amb la victòria contra el València en el seu antepenúltim partit de la temporada. Al conjunt vermell li ha bastat un gol de Vedat Muriqi al minut 64 per aconseguir els tres punts, enfilar-se a l’onzena posició i assegurar-se acabar entre la setena i la dotzena. Amb aquest resultat, el Mallorca obliga el València a jugar-se la permanència a les pròximes jornades amb altres sis equips.

Amb la salvació fermada, el gran objectiu del Mallorca era recuperar la bona imatge que havia perdut amb la derrota per 3-0 a Almeria. Ho ha aconseguit, però a la primera part s’ha vist arrossegat per l’ansietat del València. El primer acte, amb Kadewere com a novetat a l’onze i amb Kang-In Lee de lateral esquerre, ha estat ple d’anades i vengudes dels dos equips. El València ha fet les primeres aproximacions i ha tengut bones oportunitats d’avançar-se al marcador amb dues accions consecutives de Samu Lino i Almeida al minut 6. Ho han provat també Gayà, en una jugada d’estratègia, i Hugo Duro, en dues ocasions pràcticament seguides. A la primera, el davanter madrileny es troba amb Rajkovic abans d’aconseguir rematar i a la segona, el seu cop de cap se’n va alt. El Mallorca ha volgut aprofitar la insistència del València per sortir al contracop, però no ha estat capaç d’acabar amb perill les jugades. En canvi, ha estat novament Hugo Duro qui ha tornat a tenir una bona oportunitat per avançar els visitants. Rajkovic atura una mala rematada després d’una bona acció de Samu Lino. Amath, amb una rematada fluixa després d’una passada de Kang-In Lee, ha tengut la darrera ocasió de la primera part.

Al segon temps, Jaume Costa ha entrat per Amath i això ha permès Kang-In tornar a la seva posició habitual. El Mallorca ha millorat amb el canvi. Els vermells han controlat millor les situacions tot i la insistència valencianista i, en una contra, ha arribat el gol. Cavalcada de Kang per la banda esquerra, que posa la pilota al segon pal. Muriqi, tot sol, envia de cap la pilota al fons de la xarxa. Després, han vengut els millors minuts del Mallorca, amb el futbolista sud-coreà com a protagonista. Però el València no s’ha rendit i al minut 80, Justin Kluivert ha estat a punt de posar la igualada. L’holandès s’interna dins l’àrea i aconsegueix treure un xut que atura Rajkovic amb el braç sobre la línia de gol.
Baba ha cercat la sentència des d’enfora, però Mamardashvili atura en dos temps. El València encara ha tengut temps de cercar l’empat a la desesperada. A la darrera acció del partit, Marí ha reclamat penal, però l’àrbitre no ha donat opcions i ha xiulat el final del partit.
El Mallorca té 47 punts i ja pensa en la visita al Camp Nou d’aquest diumenge. El València, en canvi, es fica al fang i haurà de lluitar per una permanència a la qual ha ficats fins a set equips.