El Mallorca segella la permanència a Primera Divisió

El conjunt de Javier Aguirre s'imposa al Cadis i arriba als 44 punts gràcies a un gol de Maffeo

12/05/2023

8

Guanyar, arribar als 44 punts i fermar la permanència, tot i que no de manera matemàtica. Aquest era el gran objectiu i el Mallorca no ha fallat davant el Cadis. El conjunt de Javier Aguirre ha resolt el partit gràcies a un solitari gol de Maffeo, que tornava després de complir sanció.

El Mallorca ha sortit amb les idees clares tot i les baixes en defensa que han obligat el tècnic mexicà a plantejar un dibuix diferent, amb Baba en la posició de central. Els vermells han duit el pes a l’inici, tot i que el Cadis ha avisat amb una arribada de Fali que ha obligat Rajkovic a posar la cama per evitar que la pilota es passejàs per davant la línia de gol.
La primera ocasió clara ha arribat als 14 minuts. Kang In Lee condueix una contra i assisteix Muriqi, que es topa amb un encertat Ledesma. El porter del Cadis refusat amb la cama per enviar la pilota a córner. I d’aquesta acció ha nascut el gol. Servei des de la cantonada que remata Baba i acaba al travesser després del refús de Ledesma. La fusta escup la pilota cap a Maffeo, que remata amb el cap per enviar-la al fons de la xarxa. Era el minut 15 de partit.

El Mallorca dominava i el Cadis cercava Ramos amb pilotes llargues. El davanter gadità ha donat feina a Valjent dues vegades i ha tengut una ocasió molt clara amb una rematada alta després d’una centrada d’Alejo a cinc minuts abans del descans.

La segona part ha estat més intensa, amb faltes i amb més ocasions del Cadis. El conjunt andalús ha pogut empatar al minut 51, amb un lliure directe d’Iza que supera la barrera i surt fregant el pal de la porteria del Mallorca. Al 56, és Ramos qui remata desviat després d’un centre de Sobrino. Els grocs també han tengut una gran ocasió al minut 70. Servei de banda, pentina Sobrino i Negredo remata per obligar Rajkovic a treure una gran mà. La jugada, però, ha quedat anul·lada per fora de joc del davanter internacional.
Dani Rodríguez també ha hagut de refusar una pilota que anava directa a la porteria. Eren minuts de domini gadità i el Mallorca ha cercat la sentència amb un contraatac que no ha sabut culminar Muriqi. El pirata ha tengut a prop el gol poc després, però la seva rematada ha sortit desviada. Ja al temps afegit, s’entretén i no aconsegueix acabar una nova contra començada per Kang-In Lee. El sud-coreà, a la darrera jugada del partit, ha marcat al contracop, però l’àrbitre ha anul·lat la diana perquè, amb només un jugador del Cadis per davant, el seu genoll estava més avançat que la línia de mig camp.

Finalment, 1-0 que li basta al Mallorca per aconseguir fermar el gran objectiu, la permanència a Primera Divisió, quan encara s’han de disputar quatre jornades.