El Mallorca somia amb un empat que no arriba a Can Barça

El gol de Raíllo a dotze minuts del final dona esperances a un equip que cau contra els conjunt català (2-1) i ja pensa en la gran final de dissabte contra el Granada

01/05/2022

10

Tots els perseguidors del Mallorca ja havien jugat, l’equip sabia que la jornada no havia estat la millor (empat fora del Cadis, victòria de l’Alabès), però tampoc dolenta (empat a casa del Granada). La sensació de la visita a Can Barça era de tràmit, però només era això, una sensació. Cap equip deixa de lluitar els punts que hi ha en joc, però la finalíssima contra el Granada ocupa part de l’horitzó, segurament, des que Muriqi va veure la cinquena groga contra l’Alabès. Javier Aguirre ha deixat a la banqueta Baba, a una targeta de la suspensió. El mexicà ha apostat per la defensa de cinc (tercera derrota en quatre partits amb aquest sistema), li ha donat el mig del camp a Battaglia (novè partit de l’argentí com a titular, vuitena derrota) i ha canviat totalment la davantera. Ángel i Niño pel sancionat Muriqi i l’inèdit avui Abdón Prats.

El partit comença amb una groga clara a Busquets que el col·legiat no mostra, era el minut 2. El primer avís és blaugrana, Alba centra, Aubamenyang guanya l’esquena de Valjent i la seva remata de cap troba una gran mà de Sergio Rico. La pilota tenia un propietari, el Barça, però el partit no pertanyia a ningú. L’ocasió més clara del Mallorca arriba al minut 18. Gran canvi de joc d’Antonio Sánchez cap a Oliván, el lateral copeja amb intensitat la pilota per donar-li força al segon pal, allà arriba Niño que amb tot a favor envia la pilota desviada.

El Barça reacciona i ho fa amb un gol d’Araújo que és anul·lat per fora de joc. Al minut 25 arriba el primer gol vàlid. Russo abandona l’eix de la defensa perseguint Gavi i deixa un forat enorme que veu Depay per fer la diagonal i Alba per assistir. El 9 del Barça no perdona i supera Rico.

Fins a la darrera jugada de la primera part no arriba el primer xut entre els tres pals del Mallorca. El fa Antonio Sánchez i no és cap mal de cap per Ter Stegen.

El Barça augmenta la intensitat a la represa. Sembla que volen tancar el partit per la via ràpida. Gavi prova a Rico, Raíllo quasi fa un gol en pròpia en una jugada que acaba amb fora de joc (potser si hagués estat gol, l’opinió del VAR hauria estat una altra). I al minut 53, Sergio Busquets fa el segon amb un xut creuat amb cama esquerra. Xut fluix, però amb la suficient col·locació per superar Rico. Aquí s’obre un parèntesi de quasi mitja hora en què sembla que tots dos equips esperen que acabi el partit. Baixa la intensitat i baixa també el ritme. Ferran Torres fa un gol al minut 72 que sembla la cirereta final, però la diana torna a ser anul·lada per fora de joc (en realitat a la jugada n’hi ha dos), i aquí el Mallorca canvia el xip. Fa una passa endavant amb Kubo, que havia sortit quinze minuts abans, cercant la porteria de Ter Stegen. Primer amb un xut desviat, després amb un altre que topa amb un defensa i se’n va  córner. També Maffeo pressiona a l’àrea del Barça i roba una pilota que per poc no arriba a Ángel quan el canari ja ensumava la diana. Un gol que arriba un minut després. Falta llunyana que bota Salva Sevilla i Raíllo es llença amb tot i acaba retallant distàncies amb el genoll. Dos a un, encara hi havia temps.

Però la reacció al gol es produeix. El Barça, que celebrava per segona vegada aquesta temporada el retorn d’Ansu Fati, no ha arribat a veure perillar el resultat. El Mallorca perd al Camp Nou, cau derrotat el Dia de la Mare, però amb les esperances posades en la mare de totes les finals: la de dissabte a les dues del migdia contra el Granada.