El Mallorca suma contra el Betis la seva sisena derrota consecutiva fora de casa

El conjunt de Javier Aguirre millora la seva faceta defensiva però queda sense resposta quan s'ha vist per darrere al marcador

19/03/2023

Vedat Muriqi en lloc de Tino Kadewere ha estat l’única novetat a l’onze de Javier Aguirre respecte al partit contra la Reial Societat. La versió del kosovar ha estat una de les més intrascendents des que juga amb el Mallorca.

Els vermells han fet una primera part en què s’han mostrat molt més reconeixibles. El Betis no trobava manera d’entrar a la teranyina visitant. Només qualque xut des de fora de l’àrea, més important per maquillar estadístiques que per canviar el rumb del partit. Però curiosament, en un d’aquests xuts intrascendents s’ha decidit el partit, però això ha estat a la segona part. Al primer acte, el Mallorca s’ha mostrat ambiciós, per moment, amb la idea de dur el pes del partit però ho ha fet sense cap tipus d’ocasió. Un gol per fora de joc clar de Muriqi i un xut llunyà anterior de Jaume Costa han estat l’únic que es pot destacar.

Als tres minuts de la represa s’ha decidit el partit. Com dèiem, l’origen ha estat un xut que no semblava dur cap tipus de perill. Un moviment en diagonal amb pilota del lateral dret Sabaly continua amb un xut del francès amb la seva cama dolenta però Borja Iglesias ha mostrat el seu instint. Amb tota la voluntat del món ha ficat la punta del peu per canviar la trajectòria, deixar sense resposta a Rajkovic i fer l’únic gol del partit. El Mallorca perdia per 1-0 un partit que no havia donat motius per no ser d’empat. Molt de càstig, però el partit canviava de guió. Un guió que el Mallorca no ha sabut o no ha pogut interpretar. Al minut 56, Aguirre respon amb un triple canvi: Augustinsson, Antonio Sánchez i Kadewere. La seva aportació no ha estat destacable. Tampoc els homes que havien de marcar diferències, Kang in Lee i Muriqi, han comparegut a la segona meitat. La productivitat ofensiva ha estat pràcticament nul·la i les idees només han aparegut a una única jugada, una espurna de qualitat, una espècie d’oasi en un desert de capacitats ofensives. Galarreta fa una ruleta per desfer-se d’un rival i assisteix en profunditat Kadewere, que en dos tocs es desfà d’un defensa i quan queda davant porteria xuta molt desviat. La jugada mereixia el gol; la rematada, no. Segurament per la bona acció col·lectiva, el col·legiat, Pizarro Gómez ha regalat un córner al Mallorca, quan quedava molt clar que ningú havia tocat la pilota després de sortir de les botes de Kadewere. Era el minut 76, res més havia fet abans el Mallorca, res més ha fet després. Un xut de Sabaly que ha aturat sense problemes Rajkovic ha estat l’única ocasió que sortirà als resums de televisió. Victòria del Betis, derrota del Mallorca que  continua sense reacció. Són 4 partits sense guanyar, amb un punt de dotze possibles, i sis derrotes consecutives fora de casa.

La bona notícia és que el descens continua i continuarà a sis punts, però comença a ser urgent una victòria per apropar-se a l’objectiu o, almanco,  per evitar els nervis.