34

El Mallorca suma un punt a El Sadar i esperarà el resultat del Cadis per certificar la permanència

El conjunt de Javier Aguirre empata 1-1 contra l'Osasuna i dimecres pot aconseguir la salvació matemàtica, si el seu màxim perseguidor perd davant el Sevilla

14/05/2024

Sergi Darder celebra el seu gol davant l'Osasuna seguit d'Abdón Prats / EFE

El Mallorca ha empatat 1-1 contra l’Osasuna i suma un punt que pot ser definitiu per aconseguir la permanència. Per certificar la salvació matemàtica, els vermells necessiten que el Cadis perdi avui dimecres contra el Sevilla al Ramón Sánchez-Pizjuán.

El Mallorca ha avisat l’Osasuna amb una doble ocasió al minut 11 de partit. Un xut de Nacho Vidal, que refusa primer Aitor Fernández, i després, la rematada de Sergi Darder, que desbarata Catena. Però tres minuts més tard, en un error defensiu, ha arribat el gol de l’Osasuna. Servei de falta, que no refusen bé els vermells i que li cau a Moncayola. El navarrès l’enganxa i la creua fora de l’abast de Predrag Rajkovic. Els locals han generat perill constant, i el Mallorca ha agraït l’arribada del descans.

L’entrada d’Abdón per Mascarell, que havia vist targeta groga al primer acte, no ha animat en un primer moment els vermells. L’Osasuna ha tengut una gran ocasió al 55 amb una volea d’Iker Muñoz, que atura Rajkovic. Però uns minuts més tard, una sèrie d’arribades consecutives del Mallorca han donat els seus fruits. Serveix un córner el Mallorca i la defensa navarresa refusa la pilota als peus de Sergi Darder. L’artanenc no s’ho pensa i li pega com li ve per enviar la pilota al fons de la xarxa. El Mallorca ha jugat els seus millors minuts i ha pogut ficar el segon al 71. Centrada de Gio, que remata de primeres Lato per trobar-se amb el porter. El refús cau a Nacho Vidal i la seva rematada se’n va massa alta. Precisament, el lateral dret ha pogut marcar quatre minuts més tard després d’un gran control dins l’àrea, però, novament, la pilota surt per damunt del travesser.

Tot i les ocasions, el marcador ja no s’ha mogut. El Mallorca estarà ben pendent del resultat del Cadis, que ara mateix queda a 7 punts abans d’enfrontar-se dimecres horabaixa al Sevilla.