El Mallorca suma un punt contra la Reial Societat

Kang-In Lee, al minut 50, neutralitza el gol matiner de Carlos Fernández. L'entrada d'Abdón i Amath al segon temps ha estat clau

12/03/2023

11

Per al segon partit consecutiu a Son Moix, Javier Aguirre ha presentat un onze amb tres canvis respecte al de la setmana passada. Copete ha quedat a la banqueta per decisió tècnica mentre que Valjent, amb molèsties, i Muriqi, per acumulació de targetes, han vist el partit des de la graderia. Han entrat Nastasic, també Gio González, que ha tornat a actuar de central com ja va fer contra el Madrid i el Vila-real, i Baba ha ocupat el mig del camp. Kadewere, com ja va anunciar Aguirre a la prèvia, ha estat la referència en atac. El partit s’ha complicat des del principi per al Mallorca, que ha sortit adormit al camp. Dos minuts després de l’inici, Raijkovic ja ha tengut feina. El serbi hi posa la mà a baix per evitar el gol de volea d’Oyarzabal. La passada ha estat de Silva. Justament, és el canari qui dona l’assistència del 0-1 un minut després. L’ex del City condueix dins l’àrea i cedeix a Carlos Fernández, que cerca espai per disparar i supera Raijkovic amb un xut ajustat al pal esquerre de la porteria.

Amb el marcador a favor, la Reial s’ha trobat còmoda i el Mallorca no ha sabut fer mal. Dani Rodríguez ho ha provat, però el seu xut al quart d’hora de joc ha estat desviat a córner per un defensor. El Mallorca ha despert tard i, al temps afegit, ha tengut dues arribades. Kadewere ha recollit una passada a l’espai de Maffeo, però el xut del de Zimbàbue ha acabat al lateral de la xarxa. Poc després, un cop de cap de Raíllo ha sortit per damunt del travesser.

La segona part ha començat amb dos canvis a les files vermelles i un dibuix diferent. Kadewere i Jaume Costa han deixat el seu lloc a Amath i Abdón i el Mallorca ha estat un altre, tant que al minut 50 ha arribat l’empat a 1 de Kang-In Lee. El gol neix a les botes de Raijkovic amb una llarga passada que perllonga Abdón. La pilota cau al coreà, que retalla i du el deliri a la graderia. És el seu tercer gol en lliga.

L’ensurt ha arribat quan gairebé es complia l’hora de joc. El gol de cap de Le Nordmand és anul·lat perquè el francès es recolza en Galarreta a l’hora de rematar.

Maffeo ha provat amb un xut que ha aturat Remiro sense problemes, però qui més a prop ha estat de fer el 2 a 1 és Amath al minut 86. Abdón veu la posició del senegalès, que estavella la pilota al pal amb una gran rematada creuada dins l’àrea.

La Reial Societat ha acabat amb un home menys per l’expulsió de Merino, que ha fet una dura entrada a Abdón.

El Mallorca suma 32 punts i fa una passeta més cap a la permanència.