El Mallorca, un convidat més a la festa del Barça

El conjunt vermell diu adeu a Europa després de perdre 3-0 al Camp Nou en un partit per oblidar

28/05/2023

El Mallorca diu adeu a les seves opcions de jugar la Conference League després de perdre 3-0 davant el Barça en un partit en què no ha tengut cap opció. El conjunt de Javier Aguirre arribava al Camp Nou amb la intenció d’allargar la ratxa negativa del Barça, però ho tenia tot en contra. Les set baixes a la plantilla i les ganes dels blaugrana de tancar la temporada al seu estadi amb una festa per acomiadar per la porta gran Busquets i Jordi Alba han dominatel partit.
El Mallorca, amb les novetats a l’onze del porter Dominik Greif i el central del filial Josep Gayà, ha rebut el primer cop just en començar. A la primera jugada del partit, Ansu Fati enceta el marcador. Busquets i Lewandowski inicien l’acció i Gavi assisteix Ansu Fati al centre de l’àrea. El davanter, sense gaire oposició per part de Greif, envia la pilota al fons de la xarxa.
Les coses s’han complicat més al minut 14 amb l’expulsió d’Amath. El senegalès arriba tard a la pilota i impacta sobre la cama dreta del lateral català, que necessita assistència mèdica per una rotura parcial al lligament exterior del turmell dret. En un primer moment, l’àrbitre  ha mostrat la targeta groga a Amath, però l’ha canviada per la vermella directa després de veure l’acció al VAR.
El Barça ha seguit amb el seu setge sobre la porteria del Mallorca i ha ampliat la distància al minut 24 amb una gran jugada col·lectiva. Ansu posa la pilota a la frontal per De Jong i Lewandowski la toca de primeres i la torna a Ansu, que supera novament Greif.
El Barça ha seguit dominant i el Mallorca ha hagut de donar gràcies per partir als vestidors amb el 2-0 al marcador. Al minut 45, Greif vola i treu una mà miraculosa per evitar el hat-trick d’Ansu Fati.
Aguirre ha mogut la banqueta al descans i ha donat entrada a Grenier per Gayà i just en començar el segon temps, el Barça ha tengut una nova ocasió, una rematada de cap de Koundé que s’estavella al travesser. Al minut 54, és Valjent qui refusa una rematada de Dembelé pràcticament sobre la línia de la porteria.
El Mallorca s’atracava tímidament a l’àrea del Barça, però sense perill. Tot ha seguit igual tot i el canvi de Muriqi per Abdón. Gavi ha marcat el 3-0 definitiu al minut 70. Assistència de Dembelé, l’andalús se l’acomoda i l’envia amb la cama esquerra a l’escaire de la porteria. El Camp Nou s’ho passava bé i ha retut homenatge primer a Jordi Alba i, després, a Sergio Busquets. Xavi ha canviat els dos jugadors perquè poguessin rebre l’aplaudiment dels culers.
Al minut 86, Aguirre ha fet debutar el jugador del filial Quintanilla, que ha substituït Jaume Costa. Ha estat el fet més destacat del Mallorca en tot el partit.