societat

El mateix promotor de Son Salomó projecte un nou parc solar a Alaior

Ocuparà 21.000 metres quadrats molt aprop de la urbanització l'Argentina i la carretera general


Molt a prop de la urbanització l’Argentina, a Alaior, s’instal·laran més 7.000 plaques solars que generaran 2,5 megawatts de potència. Ocuparan 21.000 metres quadrats i s’hi invertiran 1,7 milions d’euros. És el segon parc que impulsa a l’illa TW Solar, una promotora de Navarra, que tramita altres 6 plantes fotovoltaiques a Mallorca.  És un dels 8 projectes que faran multiplicar per 16 el total de megawatts generats a Menorca amb energia solar.

El projecte, que ahir va sortir a exposició pública, s’ubica en una zona qualificada d’aptitud mitjana i baixa al pla Director Sectorial d’Energia del Govern. Els vesins de la urbanitzacio l’Argentina confien que no estigui molt a la vista.

Actualment Menorca genera 4,3 megawatts procedents de dos parcs solars, un a Son Salomó i un altre a Binisafúller. Però aquesta energia augmentarà fins als 65 megawatts quan es posin en marxa les 8 noves instal·lacions fotovoltaiques que hi ha en tràmit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mitja dotzena de cavalls menorquins queden atrapats enmig de la tempesta

El Seprona ja s'ha fet càrrec del seu rescat

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...

Els vesins del centre històric de Maó denuncien la presència de rates als carrers de la ciutat

Els afectats demanen a l'Ajuntament que hi intervengui, però el consistori argumenta que no ho pot fer perquè el focus...

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se'ls han pres les dades personals i s'han iniciat...