X

El Mateu Orfila prepara un dinar de Nadal especial per als seus 69 ingressats

Per als pacients que no han pogut passar les festes nadalenques a casa s'ha cuinat sarsuela de marisc, i llenguado per als que tenien dieta tova

25/12/2023

El Mateu Orfila prepara un dinar de Nadal especial per als seus 69 ingressats

Són 69 els pacients que romanen ingressats al Mateu Orfila que, per les seves malalties, no poden passar Nadal a casa seva. L’ocupació dels llits és d’un 60%, perquè, sempre que és possible, es concedeixen altes temporals per passar aquests dies en família. Per a aquells interns que no ho puguin fer, l’hospital els ha volgut preparar un detall culinari.

Aquest dilluns, 25 de desembre, a la cuina de l’hospital Mateu Orfila s’hi notava una olor diferent, més festiva. Els pacients ingressats que no poden passar les festes nadalenques a casa seva també podran gaudir d’un dinar típic de Nadal, i, per fer-ho possible, el personal de cuina ha treballat de valent durant tot el dia. El menú estàndard d’avui és sarsuela de marisc, i per als que necessiten dieta tova s’ha preparat llenguado.

Al centre sanitari, aquest matí eren 92 els treballadors que estaven de guàrdia, 88 ho estaran al capvespre i 63 del darrer torn. Tot i haver de fer feina, no perden l’ambient nadalenc, i la decoració de les diferents plantes així ho transmetia.

I és que, en un dia tan màgic com avui, el cuiner també s’ha convertit en glosador. Aquesta és la glosa d’Antoni Rotger, un antic treballador de la cuina, que ens ha recitat el cuiner Pere Coll:

Avui, dia de Nadal,
que tothom ho té present
posarem es millor ingredient.
Per ses persones que tenen mal
hi posarem és millor condiment
perquè passin un dia fenomenal,
i de part de tot es personal
desitjam unes bones festes
i un bon any vinent.

25/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT