X

El menjador social de Càritas Inca atén una vintena d’usuaris més aquest Nadal

Per primer any els usuaris no poden dinar al menjador acompanyats d'altres famílies a causa de les restriccions sanitàries

25/12/2020

El menjador social de Càritas Inca atén una vintena d’usuaris més aquest Nadal


 IB3´àudios Escolta aquí la notícia. 

L’únic menjador social que té Caritas a Mallorca és el d’Inca i enguany viu un Nadal ben diferent. Per les restriccions de la Covid-19, els usuaris no poden dinar al menjador acompanyats d’altres famílies, com és habitual. El menú també canvia. Aquestes festes hi haurà plats freds, perquè s’han hagut de repartir amb hores d’antelació per garantir les mesures sanitàries.

Els treballadors i voluntaris del menjador social de Caritas d’Inca atenen 135 persones. Es tracta d’una vintena més que l’any passat. La cap de cuina del menjador, Joana Font, assegura que podrien acollir moltes més persones en situació de vulnerabilitat, però no tenen més personal. Enguany ningú podrà dinar al menjador d’Inca, però tots els usuaris podran gaudir del seu menú a casa seva.

Tot el menjar del dinar de Nadal s’ha obtingut gràcies a les donacions de la ciutadania. De fet, és el primer any que no s’ha hagut de comprar res. La cap de cuina del menjador afirma que el perfil també s’ha ampliat a causa de la pandèmia. Joana Font explica que els serveis socials demanen amb molta més freqüència bosses de menjar per famílies. Abans en donaven una cada tres mesos, ara preparan una mitjana de cinc bosses amb aliments cada setmana.

La Covid-19 ha fet que la tasca dels voluntaris també s’hagi hagut d’adaptar. Jaume Reus, voluntari d’ençà de fa més de 14 anys, i Maria Gabriel expliquen que ja no poden entrar a les cases quan fan els repartiments a domicili. Asseguren que l’objectiu és que tothom que va al menjador social se senti com a ca seva.

25/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT