societat

Sineu recupera el mercat a la plaça del Fossar entre mesures de seguretat

A partir de demà, dimecres dia 6 de maig, es vendran verdures, fruites i productes alimentaris

Imatge d'arxiu de la plaça del Fossar de Sineu un dia de mercat. /AJ SINEU


Durant l’Estat d’Alarma l’Ajuntament de Sineu va decidir deixar de celebrar el tradicional mercat setmanal. Però demà, dimecres dia 6 de maig, el poble recuperarà el mercat del dimecres i les paradetes de venda tornaran a la plaça del Fossar. De moment només es podran vendre productes agroalimentaris però l’Ajuntament espera poder recuperar i ampliar el mercat a mesura que el desconfinament avanci.

El mercat de Sineu torna de manera restrictiva ja que només s’hi podrà vendre fruita, verdura i altres productes agroalimentaris. Després de més de 50 dies sense mercat ni venda al carrer, l’Ajuntament ha decidit que a partir d’ara les paradetes de fruita i verdura s’instal·laran a la plaça del Fossar.

“Durant el confinament varem decidir no arriscar-nos, crec que ens ha anat bé i ara que hi ha més flexibilitat entenem que és un bon moment per tornar a començar amb un parell de paradetes de productes de primera necessitat”, ha explicat a IB3 Ràdio el batle de Sineu, Tomeu Mulet.
Tradicionalment, la venda de verdures a Sineu es feia a plaça, però l’Ajuntament considera que és petita per de garantir la separació entre els venedors. Per això, el mercat es farà al Fossar, que és l’espai més ample del poble i garanteix que els veïnats i clients puguin mantenir la distància de seguretat. Així a poc a poc, s’hi podran incorporar més paradetes. De moment, però, el mercat estarà vigilat per la Policia Local i els veïnats hi hauran d’estar el temps imprescindible per comprar.

“Si la cosa segueix així es podran tornar a incloure paradetes d’artesania i de tot tipus. La nostra idea és anar incloent poc a poc els 40 venedors de productes alimentaris i després incorporar altres tipus de productes”, ha especificat el batle de Sineu.

Però l’Ajuntament de Sineu, a més de fer feina amb la represa del mercat setmanal, també prepara la reobetura de les terrasses de bars i restaurants amb els restauradors
Un fet que, juntament amb la represa del mercat del dimecres, faria tornar la normalitat a les places del poble…
“Tenim constància que molts dels bars de Sineu obrira, crec que és positiu pel poble activar poc a poc els comerços i per això feim feina per preparar la reobertura del sector de la restauració”, ha afegit el batle de Sineu, Tomeu Mulet.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Demanen no visitar els illots fins a finals de juny per preservar algunes espècies d’aus

S'han localitzat 180 parelles de gavina roja, una espècie en perill, a un illot al sud de Mallorca

Binissalem ajorna la fira de la Pedra

Es farà de manera virtual els dies 12, 13 i 14 de juny

El 69% dels positius del mes de maig són asimptomàtics a Balears

A l'abril la situació era la inversa, amb un 19% de nous positius asimptomàtics

Gran afluència a les platges de Palma

A la majoria s'ha respectat el distànciament social