societat

Sineu recupera el mercat a la plaça del Fossar entre mesures de seguretat

A partir de demà, dimecres dia 6 de maig, es vendran verdures, fruites i productes alimentaris

Imatge d'arxiu de la plaça del Fossar de Sineu un dia de mercat. /AJ SINEU


Durant l’Estat d’Alarma l’Ajuntament de Sineu va decidir deixar de celebrar el tradicional mercat setmanal. Però demà, dimecres dia 6 de maig, el poble recuperarà el mercat del dimecres i les paradetes de venda tornaran a la plaça del Fossar. De moment només es podran vendre productes agroalimentaris però l’Ajuntament espera poder recuperar i ampliar el mercat a mesura que el desconfinament avanci.

El mercat de Sineu torna de manera restrictiva ja que només s’hi podrà vendre fruita, verdura i altres productes agroalimentaris. Després de més de 50 dies sense mercat ni venda al carrer, l’Ajuntament ha decidit que a partir d’ara les paradetes de fruita i verdura s’instal·laran a la plaça del Fossar.

“Durant el confinament varem decidir no arriscar-nos, crec que ens ha anat bé i ara que hi ha més flexibilitat entenem que és un bon moment per tornar a començar amb un parell de paradetes de productes de primera necessitat”, ha explicat a IB3 Ràdio el batle de Sineu, Tomeu Mulet.
Tradicionalment, la venda de verdures a Sineu es feia a plaça, però l’Ajuntament considera que és petita per de garantir la separació entre els venedors. Per això, el mercat es farà al Fossar, que és l’espai més ample del poble i garanteix que els veïnats i clients puguin mantenir la distància de seguretat. Així a poc a poc, s’hi podran incorporar més paradetes. De moment, però, el mercat estarà vigilat per la Policia Local i els veïnats hi hauran d’estar el temps imprescindible per comprar.

“Si la cosa segueix així es podran tornar a incloure paradetes d’artesania i de tot tipus. La nostra idea és anar incloent poc a poc els 40 venedors de productes alimentaris i després incorporar altres tipus de productes”, ha especificat el batle de Sineu.

Però l’Ajuntament de Sineu, a més de fer feina amb la represa del mercat setmanal, també prepara la reobetura de les terrasses de bars i restaurants amb els restauradors
Un fet que, juntament amb la represa del mercat del dimecres, faria tornar la normalitat a les places del poble…
“Tenim constància que molts dels bars de Sineu obrira, crec que és positiu pel poble activar poc a poc els comerços i per això feim feina per preparar la reobertura del sector de la restauració”, ha afegit el batle de Sineu, Tomeu Mulet.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Neixen nou tortugues del ous trobats a la platja de Punta Prima a mitjans juny

Han nascut en una incubadora i ara s'espera que descloguin els ous que es van dipositar a Sa Mesquida

Menorca incrementa un 42% el consum energètic dels vehicles elèctrics durant el confinament

Els 22 punts de recàrrega que hi ha a l'Illa han registrat 1.664 càrregues durant el primer semestre

Els reis ja han començat les vacances d’estiu a Mallorca

La princesa Leonor i el rei Felip VI han arribat aquest divendres a Marivent

Salut comprarà 180.000 dosis de la vacuna de la grip estacional

El Govern preveu un augment de la demanda per mor de la incertesa que genera la crisi sanitària de la COVID-19