política

El més gran bloc d’habitatges a Menorca que el Govern pretén fer seu no es podrà expropiar

El major gran tenidor de l'illa susceptible de ser expropiat pot al·legar que els té emparaulats per vendre


El bloc més gran d’habitatges que el Govern pretén fer seu a Menorca, finalment no es podrà expropiar. Així ho admet el director general d’Habitatge, Eduard Robsy. El Govern no obligarà el promotor a cedir els pisos a Ciutadella si, com ha anunciat, al·lega que els ha reformat durant els darrers mesos i ja els té emparaulats per a la seva venda. El mes de maig, el promotor local i major gran tenidor susceptible de ser expropiat a Menorca, va comprar al banc l’edifici de deu habitatges, que va acabar de construir i que ara ven per fins a 275.000 euros cada pis. En canvi, la compensació econòmica de 390 euros mensuals que rebria per part de l’administració estaria molt per sota del preu de mercat.

A Ciutadella fa tretze anys que no es construeix cap nova promoció d’habitatge públic. La darrera va ser al carrer de la Ciutat d’Oristano. I és que no té sòl públic residencial vacant, ja que el pla urbanístic vigent és de 1991. Ara, l’Ajuntament tramita una nova normativa que inclou, per exemple, reservar alguns dels pisos que es facin en un immoble. En total podria arribar a tenir 989 habitatges socials, però això depèn del fet que finalment s’acabin construint totes les àrees de desenvolupament que hi haurà. En tot cas, no es començarà aviat

Tot i això Ciutadella és, juntament amb Maó, el municipi de Menorca amb més habitatges socials, 66. A tot Menorca n’hi ha 224 i se n’estan construint o estan projectats 188 més. Però, abans de la pandèmia, el nombre de demandants ja triplicava el de pisos disponibles.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més força una reunió del pacte per tractar la vacunació de càrrecs públics

Els ecosobiranistes esperen els resultats per convocar l'executiva

El Govern demana la implicació de l’Executiu central per controlar l’entrada de les serps a les Pitiüses

Les serps suposen el principal factor d'amenaça per a les poblacions locals de sargantana

El col·legi de Sant Carles passa a ser un centre de dues línies d’Educació Infantil

La conselleria treballa ara en la redacció del projecte d'ampliació d'Educació Primària