societat

“El meu marit va voler veure la nostra filla morta i els metges s’hi van negar”

Loli Muñoz presentarà una nova denúncia perquè sospita que el seu nadó podria ser un cas de nins robats

Muñoz mostra la denuncia presentada davant la fiscalia de les Illes que ha estat arxivada.


Loli Muñoz és una dona de 67 anys que sospita que la seva filla no va morir durant el part, tal com li varen dir els metges que l’assistiren en una de les sales d’operacions de l’antic hospital Son Dureta, ara fa 35 anys. Aviat, l’Associació Origen presentarà una denúncia als jutjats sobre el cas de la filla de Muñoz i altres presumptes causes de nins robats a Mallorca. L’entitat demana que es faci justícia amb aquestes noves denúncies.

En declaracions a IB3 Ràdio, Loli Muñoz diu que, en un primer moment, no va sospitar res, perquè acabava de sortir d’un part complicat i va estar uns dies semi inconscient ingressada a l’hospital Son Dureta. “Em practicaren una cesària urgent per despreniment de placenta i em trobava molt malament. Els metges li digueren al meu marit que la nostra filla havia mort, però no li deixaren veure el cadàver”, explica la dona.

 

Enterrament

Segons Muñoz, l’hospital, a més, va dir a la família que s’encarregaria de l’enterrament. “Anys després, però, vàrem començar a sospitar, ja que em vaig informar sobre casos de nins robats i el patró era el mateix: no ens han deixat veure els nostres fills i moltes vegades tampoc no existeix cap acta de naixement o defunció dels menuts”.

No és la primera vegada que Loli Muñoz presenta una denúncia davant els jutjats i la fiscalia. Però totes -lamenta- s’han arxivat. Ara amb l’Associació Orígens presentarà una nova denúncia amb més famílies i Muñoz espera que es faci justícia: “No es fàcil perquè és una cosa que dus tota la vida. Però has de seguir perquè la vida segueix. Quan apareixen noves històries sobre casos semblants al de la meva filla, les sospites creixen. És molt dur”.

Muñoz es demana per què no existeix cap acta de naixement o defunció de la seva filla. Juntament amb altres famílies, la dona demana que s’obri la fossa comuna del cementeri de Palma on suposadament la seva filla està enterrada per investigar si les restes del seu cos són allà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

26 anys fent els hospitals un poc més amables

Sonrisa Médica protagonitza la campanya d'IB3 "Tots donam una mà" aquest mes de juny

L’Ajuntament de Palma flexibilitza els requisits per accedir als bons escolars

Les ajudes estan destinades per escolaritzar infants de 0 a 3 anys.

Tres camions serviran com a punts de vacunació massiva

Es posaran en marxa el 23 de juny a Santa Ponça, Maó i Sant Antoni de Portmany

40 famílies de Ciutadella es connectaran gratis a les plaques solars del Mare de Déu del Toro

La tardor es posarà en marxa el primer projecte d'autoconsum energètic compartit que es posa en marxa a Menorca