menorca

El Ministeri de Cultura ‘regala’ la Torre d’en Galmés al Consell de Menorca

Cedirà gratuïtament el jaciment per a fomentar la seva investigació i la difusió

El+Ministeri+de+Cultura+%27regala%27+la+Torre+d%27en+Galm%C3%A9s+al+Consell+de+Menorca

L’interès per investigar i difondre el jaciment talaiòtic de la Torre d’en Galmés ha provocat que el Ministeri de Cultura accedeixi a cedir-lo de manera gratuïta al Consell Insular de Menorca.

El Consell Executiu aprova aquest dilluns dematí sol·licitar a la direcció General del Patrimoni de l’Estat la cessió , com a primera passa per a fer efectiu el canvi de titularitat del poblat talaiòtic.

Que passi a mans de l’administració insular permetrà accedir a una de les convocatòries d’ajuts de més pes, com és la del repartiment de l’1,5 % cultural de l’Estat. Des del Consell de Menorca sostenen que, a la pràctica, han assumit la gestió i manteniment del jaciment des de l’any 2000. Les inversions realitzades fins al moment, bé amb fons propis o bé a iniciativa del Consell, sumen aproximadament 1.500.000 €, mentre que la darrera inversió del Ministeri data de del 2008.

Sumant aquesta cessió a les adquisicions de Son Catlar i de la part privada de Trepucó, el Consell Insular serà titular de tres dels majors i més ben conservats poblats talaiòtics de l’illa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El servei de bus a La Vall de Ciutadella queda legalitzat 5 anys després

La Comissió Balear de Medi Ambient ha acceptat la modificació del pla especial per permetre la circulació de vehicles de...

Menorca disposarà d’un forn exclusiu per a incinerar mascotes

Medi Ambient dóna llum verda perquè deixin de cremar-se amb la resta d’animals com vaques i cavalls

Apareix una vaca morta a pocs metres de la platja de Punta Prima

El cos de l'animal, en avançat estat de descomposició, no serà retirat fins demà a primera hora.

Les pluges dels darrers dies no milloren la situació després de la sequera al camp de Menorca

L'aigua no ha estat suficient per obtenir el farratge necessari per alimentar el bestiar, ja que el dèficit de pluges...