X

El Ministeri de l’Interior dona per desmantellada la major organització criminal de tràfic de cocaïna a les Balears

72 persones detingudes en quatre fases de la investigació, que s'iniciava a Palma l'estiu del 2022

22/10/2023

El Ministeri de l’Interior dona per desmantellada la major organització criminal de tràfic de cocaïna a les Balears

La irrupció a 73 habitatges, 62 persones detingudes i la confiscació de 485 quilos de pasta de cocaïna barrejada amb polpa de fruita i un miler de litres de diferents líquids impregnats amb aquesta droga. Aquest és el resultat d’una de les majors operacions antidroga feta a Mallorca i Barcelona entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

L’operació anomenada “Feid” començava a les 4 de la matinada a Son Banya i es controlaven des de l’aire possibles intents de fugida. També entraren a domicilis dels barris de Gomila, es Viver i Verge de Lluc. I a Alcúdia. Alhora que es feien més intervencions a Barcelona i Tarragona.

El gruix més important dels escorcolls es produïa a Son Banya i entre els arrestats, històrics narcotraficants com “el Ove”, “la Pipi”, “el Arnido” i membres del clan de “los Bizcos”. Desmantellaren diversos punts de venda de cocaïna i trobaren plantacions de marihuana, amb més de 200 plantes. També van decomissar medicaments i quantitats importants de doblers.

Als detinguts els dugueren als calabossos de la comandància de la Guàrdia Civil a Palma i de la prefectura de la Policia Nacional. Posteriorment el jutge decretà presó provisional per a 13 d’ells.

Segons els investigadors, és a través d’una xarxa de camioners, que treballaven a empreses legals, que duien la droga camuflada entre la mercaderia. Cobraven 2.000 euros setmanals. Se sap que entraven pel port d’Alcúdia per evitar ser detectats als controls policials de Palma. Dos pics per setmana rebien diversos quilos d’estupefaents i de tornada a Barcelona pagaven als distribuïdors.

Els detinguts tenen entre 20 i 50 anys són d’origen colombià, dominicà i espanyol.

22/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris