societat

El ministeri d’Educació ha de decidir si tornen les classes presencials el 25 de maig

El conseller March ha trasmés l'oposició de la comunitat educativa balear

El+ministeri+d%27Educaci%C3%B3+ha+de+decidir+si+tornen+les+classes+presencials+el+25+de+maig

Des de les 10 hores d’avui matí, la ministra d’Educació Isabel Celaá manté una reunió amb els consellers de les diferents comunitats autònomes per tal de pactar la possible tornada a les aules el pròxim 25 de maig. Mentre a Andalusia ja han dit que no obriran els centres escolars, el País Basc deixarà en mans de cada centre el retorn a l’activitat presencial. A les Illes, tota la comunitat educativa s’hi ha mostrat en contra i el conseller March es va comprometre a traslladar aquesta oposició. La reunió però encara continua.

Mentre els sindicats de la pública i la concertada s’han mostrat en contra de la tornada a l’escola en considerar que no hi ha motius educatius que ho justifiquin, molts de pares i mares reclamen la necessitat de poder conciliar. Per tal de poder donar-hi una solució, aquesta mateixa setmana les conselleries d’Afers Socials, Treball i Educació s’han reunit per tractar el tema. A més, algunes famílies que han d’inscriure per primera vegada els seus infants reclamen poder visitar les escoles per així poder triar millor. D’aquesta manera, alguns centres educatius ofereixen la possibilitat de fer visites virtuals a les seves instal·lacions.

El conseller d’Educació, Martí March compareixerà avui horabaixa per informarà de quan i com es tornarà a les aules. En tendreu tots els detalls a partir de les quatre i mitja de l’horabaixa, aquí a IB3, amb els companys del programa 5 dies. I mentrestant, el procés d’escolarització per al curs 2020- 2021 s’inicia avui amb la preinscripció del primer cicle d’Infantil, primària, ESO i batxillerat. Enguany i a causa de la crisi sanitària, tots els tràmits s’han de fer de forma telemàtica i, només en casos molt puntuals, les famílies podran anar als centres educatius.

Serà una escolarització atípica per als alumnes de 0 a 3 anys que s’incorporen al món educatiu i per l’alumnat que ha de canviar de cicle. El procés s’ha de fer de forma telemàtica. Tota la informació es troba en aquest web caib.es/sites/escolaritzaciocurs/ca/procas/ i inclou els criteris de barem i també l’accés a les sol·licituds que es poden fer a través del servei CLAVE o mitjançant el Gestib. Aquests accessos però han quedat temporalment inoperatius al llarg del matí. Per les persones que no disposin d’aquestes contrasenyes, també es pot fer amb el DNI i emplenant aquest qüestionari. Els alumnes de 3 a 6 anys no començaran l’escolarització fins al pròxim primer de juny. Per norma general, les famílies ho han de fer via telemàtica i, en cas de dubtes, es poden adreçar via telefònica a les oficines d’escolarització. La federació de Pares i Mares afirma que la Conselleria permet només, en casos molt concrets, anar al centre presencialment, per exemple, a famílies que accedeixen per primera vegada al sistema i desconeixen l’idioma, però abans s’ha de concertar una cita.

D’altra banda, els centres educatius continuen fent feina en línia. Al Liceu francès de Palma ho fan a través de l’aula virtual. Treballen amb diverses plataformes adaptades als diferents cicles formatius. Unes classes que s’han hagut d’adaptar, necessàriament, a les actuals circumstàncies.

En línia o de forma presencial, l’actual curs escolar no finalitzarà fins al pròxim 19 de juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’aixequen les franges horàries per als nins i per a fer esport a totes les Illes

Els infants i els esportistes no professionals podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni...

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències

El dol més llarg que hi ha hagut en democràcia: 10 dies en record als 27.117 morts amb coronavirus

"La valoració de les cures en les decisions públiques és l'aposta de futur" diu el preàmbul de l'ordre publicada avui...

Només tres malalts de la Covid-19 han presentat una queixa davant el Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari

El Defensor dels Usuaris del Sistema sanitari Públic de les Illes Balears, Miguel Gascón Mir, assegura a IB3 Ràdio que...