X

El Ministeri d’Igualtat demana poder accedir als antecedents penals de turistes detinguts per agressions sexuals

El Ministeri d'Igualtat proposa una rèplica del sistema VioGén en l'àmbit europeu

05/10/2023

El Ministeri d’Igualtat demana poder accedir als antecedents penals de turistes detinguts per agressions sexuals

Imatge d'aquest estiu dels sis turistes detinguts acusats d'haver violat en grup una jove a Magaluf

El Ministeri d’Igualtat proposa una rèplica del sistema VioGén en l’àmbit europeu, i que s’estudiï la possibilitat de compartir amb altres països els antecedents penals dels turistes estrangers. Així ho ha explicat la secretària d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, després del comitè de crisi en què diversos departaments, entre els quals, el de Justícia, Interior i Sanitat, han analitzat els deu casos de violència masclista registrats al mes de setembre.

Recordem que, des que ha començat l’any, ja han estat assassinades cinquanta dones en mans de les seves parelles o exparelles. És la mateixa xifra que tot l’any passat. Amb aquestes dades, Igualtat reconeix que Espanya viu una situació d’emergència sense pal·liatius davant l’augment de casos de violència masclista.

Ángela Rodríguez assegura que per aturar aquesta xacra, és imprescindible abandonar el negacionisme, i fa una crida a la ciutadania perquè denunciï els casos que conegui. Això perquè, ha dit, en molts dels casos analitzats, en el comitè, l’entorn coneixia la situació de maltractament.

També destaca la importància d’una detecció proactiva per part dels poders públics. En aquest sentit, ha denunciat que algunes de les dones assassinades enguany feia dècades que assistien als serveis de salut mental.

Rodríguez ha demanat, a més, la implicació dels serveis d’atenció a la dependència, els serveis d’emergència i els d’atenció a domicili per detectar possibles casos de violència masclista.

Notícies relacionades >

05/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris